¨Μύρισε¨ Ελληνικό σουβλάκι, στο Φεστιβάλ Λουλουδιών, στο Σάμερσβιλ

Τρίτη 4 Απριλίου 2023

Ελληνικό σουβλάκι και γύρο πρόσφερε η οικογένεια του "Καλυβιώτη", Κωνσταντίνου Π. Κακαζιώτη και η καντίνα τους "My Big Fat Greek Trailer", στο πρόσφατο Φεστιβάλ Λουλουδιών στο Σάμερσβιλ της Νότιας Καρολίνας (ΗΠΑ), με τους χιλιάδες επισκέπτες να μαθαίνουν τις ελληνικές γεύσεις!

Κατά τη διάρκεια των τριών ημερών του Φεστιβάλ Λουλουδιών, που φέτος έγινε αρχές Απριλίου, στο πάρκο του Σάμερσβιλ (Summerville Azalea), το επισκέπτονται περισσότεροι από 250.000 άνθρωποι, οι οποίοι έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν την πολύχρωμη έκθεση των λουλουδιών, ενώ παρακολουθούν επίσης ένα από τα μεγαλύτερα φεστιβάλ τέχνης και χειροτεχνίας!

Ο συμπατριώτης μας Παναγιώτης Κ. Κακαζιώτης μας είπε γι΄ αυτή την γιορτή: «Είναι η τρίτη μας χρόνια που είμαστε εδώ, είναι για τρεις μέρες Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή 9 με 6 το απόγευμα. Πουλάμε περίπου χίλιους γύρους και σουβλάκια… Έρχονται χιλιάδες επισκέπτες… Αυτό το φεστιβάλ είναι τόσο διασκεδαστικό και πάντα περνάμε τέλεια! Εμείς εξυπηρετήσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε τους πελάτες μας και νομίζω όλοι έμειναν ευχαριστημένοι. Η ομάδα μας αποτελείται από τους Κωνσταντίνο, Παναγιώτη και την Κατερίνα Κακαζιώτη, Ντέιβιντ και Αλεξία Λεόν και τα πάμε περίφημα! Θα έλεγα ότι, ήταν άλλη μια συναρπαστική εβδομάδα για το "My Big Fat Greek Trailer", που βρέθηκε στο 50ο Φεστιβάλ Flowertown του Σάμερσβιλ!

Το μενού της αυτοκινούμενης Ελληνικής Καντίνας, περιελάμβανε τον πασίγνωστο ελληνικό «γύρο» το σουβλάκι ή αλλιώς ¨Suh-Vlah-Key¨, μπιφτέκια, ελληνική χωριάτικη σαλάτα, ελληνική φέτα, πίτα γύρο με τζατζίκι, ντολμάδες, γεύσεις που ενθουσίασαν τους επισκέπτες!

Ο Κωνσταντίνος Π. Κακαζιώτης μας λέει επίσης ότι, το Φεστιβάλ Λουλουδιών (Flowertown Festival) είναι ένας ετήσιος έρανος που ξεκίνησε το 1973 για την υποστήριξη προγραμμάτων υγείας και ευεξίας στο YMCA. Το Summerville Family YMCA είναι μια κοινότητα η οποία μέσω των φιλανθρωπικών προγραμμάτων προσχολικής εκπαίδευσης, ευεξίας και ανάπτυξης νέων, ¨χτίζει¨ την αλληλεγγύη και τα μέλη της εργάζονται για να διασφαλίσουν ότι τα προγράμματα και οι υπηρεσίες Y είναι διαθέσιμα σε όλους, ανεξάρτητα από τις οικονομικές τους συνθήκες.

Οι πόλεις, οι περιοχές, αλλά και τα σημεία πώλησης – εξυπηρέτησης του κοινού που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του "My Big Fat Greek Trailer" είναι κυρίως στο Μάουντ Πλίζαντ, το Τσάρλεστον, στην περιοχή του αεροδρομίου στο βόρειο Τσάρλεστον, το Σάμερβιλ, όλα στη Νότια Καρολίνα.

Κάθε άνοιξη, χιλιάδες άνθρωποι επισκέπτονται την μικρή πόλη του Σάμερσβιλ για να δουν τη γενναιοδωρία της φύσης να χρωματίζεται από τις ροζ αζαλέες, τη μωβ γλυσίνα (γουιστέρια) και τα άλλα εποχιακά λουλούδια, σε μια μεγάλη γιορτή.

Επίσης, οι ξεχωριστές Ελληνικές γεύσεις από την οικογένεια Κωνσταντίνου Π. Κακαζιώτη, σε συνδυασμό με την πολύχρωμη Γιορτή των Λουλουδιών στο Σάμερβιλ, ένα είναι σίγουρο ότι, φέτος προσέδωσαν περισσότερα αρώματα και χρώματα στην Άνοιξη!

Επιμέλεια: Γιώργος Αν. Πανταζόπουλος