Με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κάνοε – Καγιάκ, στο Αιτωλικό

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Πραγματοποιήθηκε το σαββατοκύριακο 1 & 2 Απριλίου στα ήρεμα νερά της λιμνοθάλασσας Μεσολογγίου-Αιτωλικού, το 8ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κάνοε-Καγιάκ μεγάλων αποστάσεων «Αγώνας Ελευθερίας» που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομοσπονδία Κάνοε - Καγιάκ, όρθιας σανιδοκωπηλασίας και κυματολίσθησης με σανίδα, σε συνεργασία με το Ναυτικό Όμιλο Μεσολογγίου.

Το πρωτάθλημα διεξήχθη στο πλαίσιο των Εορτών Εξόδου 2023 του Δήμου Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου και ήταν αφιερωμένο στους «Ελεύθερους Πολιορκημένους» και τον αγώνα τους για την Ελευθερία. 

Ο στίβος του πανελληνίου πρωταθλήματος ήταν στο θαλάσσιο χώρο της δυτικής παραλίας του Αιτωλικού, όπου οι συνοδοί των αθλητών και πολλοί επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τη θέα και το τοπίο και παράλληλα τον παράκτιο δρόμο που διέρχεται από εκεί.              

200 περίπου αθλητές, όλων των κατηγοριών, από 25 σωματεία της Ελλάδας αγωνίστηκαν στα  5000 μ. 2000 μ. και 1000 μ. αντίστοιχα, σε ένα μοναδικής ομορφιάς φυσικό τοπίο που σχηματίζει η λιμνοθάλασσα και που συνάρπασε το κοινό.  

Χθες Σάββατο έγιναν προπονήσεις και δοκιμαστικά των αθλητών, ενώ την Κυριακή είχαμε τους Τελικούς των αγωνισμάτων και τις Απονομές Βραβείων.

Φωτογραφίες: Αθανάσιος Λυμπερόπουλος (Μεσολόγγι)