Διευθυντής Κλινικής στο ΙΑΣΩ, ο Ιατρός, Νικόλαος Κουτσογούλας

Τετάρτη 29 Μαρτίου 2023

Μια σημαντική επαγγελματική και επιστημονική εξέλιξη από τον ιατρικό χώρο, προέκυψε πρόσφατα για τον συμπατριώτη μας Γενικό Χειρούργο, MD, Νικόλαο Κουτσογούλα, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντα του Διευθυντή της E΄ Χειρουργικής Κλινικής, στη Γενική Κλινική του IAΣΩ, στην Αθήνα.

Ο Ιατρός Νικόλαος Κουτσογούλα,ς έχει γεννηθεί στο Αγρίνιο, ενώ έλκει την καταγωγή του από τα Καλύβια, αφού από εκεί ήταν η αείμνηστη μητέρα του Βάσω, το γένος Δρακοπούλου.

Μάλιστα, ο μεγάλος του γιος Ηλίας ακολουθεί τα ¨χνάρια¨ του, αφού σπουδάζει Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, ενώ ο δεύτερος γιος του ο Θάνος είναι μαθητής του λυκείου και αγωνίζεται ως ποδοσφαιριστής στην ομάδα Κ19 του Ολυμπιακού και τις  ¨μικρές¨ εθνικές Ελλάδος.

Η ανακοίνωση του ΙΑΣΩ αναφέρει μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Σας ενημερώνουμε για την δημιουργία της E΄ Χειρουργικής Κλινικής στη Γενική Κλινική του IAΣΩ με Διευθυντές τον κ. Κουτσογούλα Νικόλαο και τον κ. Δαρδαμάνη Δημήτριο.

Ο κος Κουτσογούλας αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Αθηνών και έλαβε την ειδικότητα του Γενικού Χειρουργού στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών. Εκπαιδεύτηκε στη λαποροσκοπική χειρουργική, την χειρουργική θυρεοειδούς μαστού, ήπατος-παγκρέατος-χοληφόρων και την χειρουργική ογκολογία του πεπτικού συστήματος.

Είναι Υποψήφιος Διδάκτωρ Πανεπιστήμιου Αθηνών και Πρόεδρός επί 2ετίας της Ελληνικής Εταιρείας Σκλήρυνσής Κατά Πλάκας.

Εργάσθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης - χειρουργός της 6ης  Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου «Υγεία», όπου συμμετείχε και ως εκπαιδευτής σε σεμινάρια Λαπαροσκοπικών κολεκτομών.

Έχει πιστοποίηση για την εκτέλεση ρομποτικών επεμβάσεων DaVinci ως Γενικός Χειρουργός στην Γενική Κλινική του IAΣΩ από το 2019.

Ο κοs Δαρδαμάνης αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή Πατρών και ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Γενικής Χειρουργικής στην Πανεπιστημιακή Κλινική στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Αθηνών.

Η Ε΄Χειρουργική Κλινική διενεργεί όλο το φάσμα των επεμβάσεων της σύγχρονης Γενικής Χειρουργικής».

Επίσης, στην προσωπική του ιστοσελίδα ο Γενικός Χειρούργος MD, Νικόλαος Κουτσογούλας, γράφει μια ενδιαφέρουσα άποψη για το ιατρικό λειτούργημα:

«Ακούστε τον ασθενή σας. Σας λέει τη διάγνωση».

Αυτή τη φράση έλεγε ο γιατρός William Osler σε όλους τους φοιτητές του, στα τέλη του 19ου αιώνα. Τα λόγια του πρέπει να εξακολουθούν να εκφράζουν όλους τους γιατρούς σήμερα. Η ιατρική κατά την διάρκεια της εξέλιξής της μέσα στο χρόνο, παρουσίασε τόσο μεγάλη εξέλιξη, ανέπτυξε τόσο μεγάλη πρόοδο σε γνώσεις και τεχνολογική υποστήριξη που μοιάζει σήμερα εφικτό ν΄ αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε παθολογική κατάσταση με αυτοπεποίθηση και προοπτική ίασης.

Βέβαια και παλιότερα και τώρα η πεμπτουσία της ιατρικής επιστήμης, παραμένει πάντα η διάγνωση. Οποιαδήποτε τεχνολογική υποστήριξη, οποιαδήποτε νέα χειρουργική τεχνική, δεν μπορεί να ολοκληρώσει την θεραπεία, αν δεν εκπορεύεται από την ορθή επίγνωση της πραγματικής αιτίας που προκαλεί τη νόσο. Και βέβαια κάθε νόσος εξατομικεύεται για κάθε ξεχωριστό ανθρώπινο ον.

Εμείς οι ιατροί, πρέπει να εκτιμήσουμε τον μέγιστο ρόλο που κατέχει ο ασθενής στην αποκατάσταση της υγείας του, που αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό του.

Σήμερα η ιατρική εκπαίδευση είναι εκπληκτική. Η τεχνολογία, βοηθάει να καταλάβουμε και να παρέμβουμε με ακρίβεια σε οποιοδήποτε σημείο του σώματος. Επικοινωνούμε και ανταλλάσσουμε πληροφορίες σε παγκόσμια βάση, αλλά πάντα ο ασθενής, είναι ο ειδικός του εαυτού του.

Για το λόγο αυτό, η προσέγγιση στον ασθενή πρέπει να είναι ολιστική, να ακούμε κάθε λεπτομέρεια που αυτός λέει, να σκεπτόμαστε ότι είναι μοναδικός κι ότι δεν θεραπεύουμε μόνο το σώμα του αλλά και την ψυχή του. Μόνο έτσι ο γιατρός είναι περήφανος για το λειτούργημά του».

Εμείς από την πλευρά μας, ευχόμαστε στον συμπατριώτη μας Ιατρό - Γενικό Χειρούργο, Νικόλαο Κουτσογούλα, κάθε επιτυχία στο δύσκολο και απαιτητικό έργο που αναλαμβάνει ως γιατρός και ως άνθρωπος!

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Γενικού Χειρουργού Νικόλαου Κουτσογούλα:

https://www.nikoskoutsogoulas.gr/

 

Σε ώρες εκπαίδευσης, μαζί με τον γιο του Ηλία, στον εσωτερικό χώρο χειρουργείου