Αιτωλικό: Τιμήθηκε η 197η επέτειος της "Μάχης του Ντολμά"

Δευτέρα 6 Μαρτίου 2023

Με την καθιερωμένη πρωινή Πομπή παραδοσιακών τμημάτων και συλλόγων από διάφορα μέρη της Ελλάδας και Φιλαρμονικών, κορυφώθηκαν στο Αιτωλικό την Κυριακή 5 Μαρτίου, οι εκδηλώσεις Μνήμης και Τιμής για τους αγωνιστές και πεσόντες, στα πλαίσια της 197ης επετείου από τη «Μάχη του Ντολμά».

Το πρωί τελέσθηκε η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η πομπή, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Ο Δήμαρχος Δήμου Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, στο μήνυμά του για την 197η Επέτειο της Μάχης του Ντολμά, ανέφερε:

«Τιμήσαμε σήμερα τους πεσόντες στη Μάχη του Ντολμά. Μια σημαντική και ιστορική μάχη με πολλά μηνύματα για την πίστη στο σκοπό και την υπέρτατη αξία που ξεπερνά τον άνθρωπο. Στη σκιά του βαρύτατου εθνικού πένθους  αναζητούμε την δύναμη στην ψυχή αλλά και την πυξίδα για να μας δείξει το δρόμο, το δρόμο όπου δεν θα χρειάζεται να θυσιάζονται νέοι, δεν θα χρειάζεται να θυσιάζονται άνθρωποι και λαοί. Χρόνια πολλά στο Αιτωλικό!».

Οι επετειακοί εορτασμοί που ετοίμασε ο δήμος Μεσολογγίου, ολοκληρώθηκαν με την Επιμνημόσυνη Δέηση στον τόπο θυσίας και την κατάθεση στεφάνων.

Να σημειώσουμε ότι, στα θύματα της τραγωδίας στα Τέμπη ήταν αφιερωμένος ο φετινός Αγώνας Δρόμου Θυσίας, ο οποίος είχε μεγάλη συμμετοχή και μετά το πέρας έγινε απονομή επάθλων.

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαλέξης (Μεσολόγγι)