Πατρινό καρναβάλι με εικόνες του Χαράλαμπου Μπελεβώνη

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2023

Εικόνες από το εορταστικό ¨κλίμα¨ της σημερινής παρέλασης των καρναβαλιστών και από το πολύχρωμο και πολύβουο Πατρινό Καρναβάλι 2023, μας έστειλε ο συγχωριανός μας Χαράλαμπος Χρυσ. Μπελεβώνης, ο οποίος ζει μόνιμα στην αχαϊκή πρωτεύουσα!

Μετά από τρία χρόνια η Πάτρα υποδέχτηκε ξανά χιλιάδες φίλους και επισκέπτες, που παρακολούθησαν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις και γέμισαν τους δρόμους και τις πλατείες, για να διασκεδάσουν και να χαρούν! 

Οι πάνω από 50.000 καρναβαλιστές που παρέλασαν με χειμαρρώδη ορμή, έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και ξεφάντωσαν υπό τους ήχους μιας ξεσηκωτικής μουσικής που πυροδότησε το κέφι στα ύψη. Η τρέχουσα επικαιρότητα βρέθηκε συχνά στο επίκεντρο, ενώ δεν έλειψαν και εμπνεύσεις και αφορμές από μια ευρύτατη θεματολογία. Θέματα σατιρικά, καλλιτεχνικά, θέματα εφήμερα και χιουμοριστικά, πρόσκαιρα και διαχρονικά, επηρεασμένα από την οικονομική κρίση, και από την πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα!

Τέλος, το βράδυ στον Μώλο της Αγίου Νικολάου όλοι μαζί ¨αποχαιρέτησαν¨ το φετινό Καρναβάλι, με τον Βασιλιά Καρνάβαλο να παραδίδεται στη φωτιά, δίνοντας το έναυσμα για την υποδοχή του Πατρινού Καρναβαλιού του 2024.

Δείτε φωτογραφίες από την αποκριάτικη καρναβαλική Πάτρα:

Γεράσιμος Δ. Μπελεβώνης και Χαράλαμπος Χρυσ. Μπελεβώνης