Νίκος Μυλωνάς: Ένας ¨μαχητής¨ στο τοπικό ποδόσφαιρο

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2023

Με την ομάδα του Απόλλωνα Δοκιμίου αγωνίζεται για έβδομη συνεχή χρονιά φέτος, ο 32χρονος Νίκος Δ. Μυλωνάς, από τα Καλύβια, ένας ποδοσφαιριστής που έχει προσφέρει πολλά με την αγωνιστική του παρουσία στα γήπεδα της Αιτωλοακαρνανίας και τα τοπικά πρωταθλήματα.

Ξεκίνησε την αθλητική του πορεία σε ηλικία 17 ετών, από τον ΠΑΟ Καλυβίων, με τον οποίο αγωνίστηκε για 6 χρόνια ως κεντρικός αμυντικός στην Β΄και Α΄ Κατηγορία ΕΠΣΑ, έπαιξε για λίγο διάστημα στον Απόλλωνα Θέρμου και από το 2017 αποτελεί βασικό στέλεχος του Απόλλωνα Δοκιμίου.

Διακρίνεται για την ικανότητά στο ¨ψηλό¨ παιχνίδι, είναι δυναμικός στις επεμβάσεις του, αλλά όχι αντιαθλητικός και πολλές φορές στις ¨στημένες¨ φάσεις προωθείται στην επίθεση για να κερδίσει κεφαλιές ή να σκοράρει για την ομάδα του!

Στον προχθεσινό εντός έδρας αγώνα του Απόλλωνα Δοκιμίου με την ΑΕ Μεσολογγίου, ο Νίκος Μυλωνάς φορούσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού για την ομάδα του και παρά το ατυχές αποτέλεσμα μας είπε: «Το κλίμα στην ομάδα και οι σχέσεις με τους συμπαίκτες και τον προπονητή μου είναι άψογες και αυτός είναι ένας λόγος που παραμένω τόσα χρόνια στον σύλλογο, η διοίκηση είναι πάντα κοντά μας δεν μας λείπει τίποτα, είμαστε μια ¨δεμένη¨οικογένεια!

Ο στόχος στην ομάδα είναι να φθάσουμε όσο πιο ψηλά μπορούμε! Θα επιδιώξουμε ότι το καλύτερο για φέτος, ίσως για μια θέση που θα είναι μέσα στην πεντάδα του πρωταθλήματος και τα play offs που οδηγούν στην άνοδο και την Γ΄ Εθνική Κατηγορία!»

Μέχρι τώρα σε 13 αγωνιστικές, ο Απόλλωνας Δοκιμίου έχει συγκεντρώσει 19 βαθμούς και βρίσκεται στην 5 θέση της βαθμολογίας, ενώ το πρωτάθλημα της Α΄ ΕΠΣ Αιτωλ/νίας έχει πολύ ¨δρόμο¨ ακόμη να διανύσει και οι παράγοντες της ομάδας δεν χάνουν την αισιοδοξία τους.

Αξίζει να αναφερθεί ότι, ο ο Νίκος Μυλωνάς πολύ συχνά παρακολουθεί και αγώνες της ομάδας του χωριού του, του ΠΑΟ Καλυβίων, ομάδα που θα αποτελεί πάντα κάτι ξεχωριστό στην καρδιά του!

Του ευχόμαστε να συνεχίζει να αγωνίζεται στο τοπικό ποδόσφαιρο με τον ίδιο ζήλο και το μαχητικό πάθος, στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν και τον κάνουν να ξεχωρίζει ως αθλητή, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο του νομού μας.

Ευχαριστούμε τον Δημήτρη Βάσση για την παραχώρηση των φωτογραφιών