Ο Διευθυντής του Φεστιβάλ "Ολυμπίας" Δ. Σπύρου, στο Αγρίνιο

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2023

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου για παιδιά και εφήβους "Ολυμπία" Δημήτρης Σπύρου, μετά από πρόσκληση του δήμου Αγρινίου, βρέθηκε σήμερα στην πόλη μας με αφορμή την προβολή της ταινίας του «Ο Ψύλλος», στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις».

Την πολυβραβευμένη ταινία παρακολούθησαν πολλοί μαθητές από σχολεία του Αγρινίου και της Αμφιλοχίας, ενώ είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν τον σκηνοθέτη της ταινίας Δημήτρη Σπύρου και να συνομιλήσουν μαζί του. Τους μαθητές και εκπαιδευτικούς υποδέχτηκε στον κινηματογράφο, η κα Χριστίνα Μπαλάσκα, η οποία προλόγισε και τον σκηνοθέτη.

«Ψύλλος» είναι η χειρόγραφη εφημερίδα, πoυ εκδίδει ένας δωδεκάχρονος μαθητής, σ’ ένα απομονωμένο χωριό της ορεινής Πελοποννήσου τη δεκαετία του ’60, αλλά και η οθόνη των ονείρων του. Ο «Ψύλλος» τον βοηθά να σπάσει τα σύνορα του χωριού του, του δίνει τα ¨φτερά¨ να πετάξει μακριά…

Να αναφέρουμε ότι, ο δήμος Αγρινίου πραγματοποιεί προβολές στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Άνεσις», με είσοδο ελεύθερη,  τις οποίες, την αμέσως επόμενη ημέρα παρακολουθούν οργανωμένα, χιλιάδες μαθητές Α/θμιας και Β/θμιας εκπαίδευσης, από το Αγρίνιο και όλο το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

O Δημήτρης Σπύρου είναι Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Ολυμπίας» για Παιδιά και Νέους.

Από το 1995 διευθύνει την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία «Νεανικό Πλάνο», η οποία ασχολείται με: διανομή ταινιών, παραγωγή ταινιών, εκδόσεις βιβλίων, διαχειρίζεται το Cine ΦΙΛΙΠ στην Αθήνα, διοργανώνει Φεστιβάλ και άλλες πολιτιστικές δραστηριότητες, παράγει και διανέμει εκπαιδευτικά προγράμματα.

Το 1997 σε συνεργασία με φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης του νομού Ηλείας δημιούργησε το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους, του οποίου είναι και Καλλιτεχνικός Διευθυντής. Παράλληλα ασχολείται και με τη λογοτεχνία (ποίηση, διήγημα, μυθιστόρημα) και είναι συνεργάτης περιοδικών τέχνης και πολιτισμού.

Πατήστε τον σύνδεσμο για να δείτε το βίντεο:

https://youtu.be/mEzIoQcoY2E

 

Το πρόγραμμα των επόμενων προβολών στο Cine Άνεσις:

Κυριακή 5 Μαρτίου 2023

Δύσκολοι αποχαιρετισμοί: ο μπαμπάς μου της Πέννυς Παναγιωτοπούλου

Κυριακή 19 Μαρτίου 2023

Αντιγόνη / Antigone

Μια ταινία της Sophie Deraspe

Κυριακή 2 Απριλίου 2023

Το δέντρο που πληγώναμε , του Δήμου Αβδελιώδη

Κυριακή 30 Απριλίου 2023

Η Ρόκα αλλάζει τον κόσμο/ Rocca changes the world

Κυριακή 7 Μαΐου  2023

Ο Μικρός Νικόλας και το Κυνήγι του Κρυμμένου Θησαυρού (μεταγλ.)