Π.Ε. Αιτωλ/νιας: Ξεκινά η δράση «Σε Στηρίζουμε» για τους ωφελούμενους του ΤΕΒΑ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Η Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας ξεκινά τη δράση «Σε Στηρίζουμε» για τους ωφελούμενους ΤΕΒΑ, στο πλαίσιο υλοποίησης των Συνοδευτικών Μέτρων του ΕΠ ΕΒΥΣ Ι του ΤΕΒΑ. Σκοπός της δράσης, είναι στηρίξει εμπράκτως τους ωφελούμενους που διαμένουν στη Περιφερειακή Ενότητα Αιτωλοακαρνανίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά τόνισε: «Μέσα στις επανειλημμένες κρίσεις της σύγχρονης εποχής, ανάμεσα σε συνθήκες αβεβαιότητας, ανασφάλειας και φόβου που βιώνουν στη κυριότητά τους οι ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, κρίνεται επιτακτική η ανάληψη πρωτοβουλιών και ενεργειών, με απώτερο σκοπό τη συναισθηματική και ψυχική θωράκισή τους, την άμβλυνση των αισθημάτων περιθωριοποίησης και συμπλεγμάτων κατωτερότητας».

Πρόκειται για μια εξατομικευμένη δράση Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που πραγματοποιείται σε συνεργασία με ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς, στοχεύοντας στην διερεύνηση και άμβλυνση των παραγόντων που οδηγούν σε κοινωνικό αποκλεισμό των οικονομικά ευπαθών ατόμων, στην βελτίωση της προσβασιμότητας τους και στην ενδυνάμωσή τους σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο.

Θα πραγματοποιηθούν κατ’ ελάχιστον 1.750 ατομικές συνεδρίες, κατανεμημένες στους 7 Δήμους της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, στις οποίες οι ωφελούμενοι ΤΕΒΑ θα μπορούν να μιλήσουν με έμπειρους συμβούλους μέσω προσωπικών τηλεφωνικών συνεδριών, με απώτερο σκοπό την επίλυση προσωπικών, οικογενειακών και διαπροσωπικών ζητημάτων.

Η δράση «Σε Στηρίζουμε» υλοποιείται στο πλαίσιο των Συνοδευτικών Μέτρων του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΕΣ ΠΡΟΜΗΘΕΙΕΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ  ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ, ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΕΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΧΗ ΣΥΝΟΔΕΥΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ 2015-2016 - ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ» ΤΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD) 2014-2020 από τη Κοινωνική Σύμπραξη της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (MIS 5000218).

Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι, ωφελούμενοι του ΤΕΒΑ, μπορούν να επικοινωνούν καθημερινά στο τηλέφωνο: 2611 100230, από 9:00-17:00 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Συνδέσου στο «mypdeteba.gr»: Νέα ιστοσελίδα εξατομικευμένης ενημέρωσης δικαιούχων του ΤΕΒΑ

Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας εγκαινιάζει τη νέα ιστοσελίδα εξατομικευμένης ενημέρωσης του Προγράμματος «Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD) με σκοπό τη καλύτερη και αμεσότερη πληροφόρηση των ωφελούμενων ΤΕΒΑ για το πρόγραμμα και τις δράσεις του.

Μέσα από το mypdeteba.gr κάθε ωφελούμενος ΤΕΒΑ των ΚΣ Αχαΐας, Ηλείας και Αιτ/νιας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, μπορεί να εγγράφεται ως χρήστης και να δημιουργεί το προσωπικό του προφίλ. Εκεί θα βρει πληροφόρηση, εξατομικευμένη και διαμορφωμένη πάνω στις ανάγκες του, με σκοπό την εμπεριστατωμένη ενημέρωσή του, για διανομές τροφίμων και ειδών βασικής υλικής συνδρομής στη περιοχή του. Επιπλέον, θα ενημερώνεται πληρέστερα για δράσεις συνοδευτικών μέτρων, βάσει των αναγκών και των προτιμήσεων του ενώ παράλληλα μπορεί να πληροφορείται για δομές-φορείς και υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Οι ενδιαφερόμενοι, ωφελούμενοι ΤΕΒΑ, μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα πατώντας τον ακόλουθο σύνδεσμο: https://mypdeteba.gr/και να κατεβάσουν την εφαρμογή στο κινητό ή το tablet τους.

Επικοινωνία: 2611-100230, από 9:00-17:00 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it..