Προσφορά του Κων. Παπαγεωργούση στα συσσίτια του Αγίου Δημητρίου

Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2022

Και τα φετινά Χριστούγεννα το Ψητοπωλείο του Κώστα Αρ. Παπαγεωργούση στα Καλύβια, προσέφερε για μια ακόμη φορά στο κοινωνικό έργο του Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Αγρινίου, όπου πρωτοστατεί ο ιερέας Κωνσταντίνος Καντάνης, αφού προετοίμασε και έψησε 150 μερίδες φαγητού οι οποίες διανεμήθηκαν σήμερα από τα συσσίτια της Ευαγγελιστρίας σε άπορους συμπολίτες μας.

Πρόκειται για μια εθελοντική και ανιδιοτελή κοινωνική προσφορά του συγχωριανού μας Κώστα Παπαγεωργούση και της οικογένειάς του, προσφορά η οποία είναι άξια πολλών συγχαρητηρίων!

Ο π. Κωνσταντίνος Καντάνης ανέφερε συγκεκριμένα: «Με πολύ Αγάπη και σήμερα η προσφορά των συσσιτίων. Ευχαριστούμε όλους για την συμπαράσταση και τις προσφορές. Ο τεχθείς  Ιησούς να χαρίζει σε όλους ενότητα και πνευματική προκοπή».

Πρόσφατα μάλιστα εορτάσθηκαν και τα "γενέθλια" των συσσιτίων Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου, αφού συμπληρώθηκαν 11 χρόνια αδιάκοπης προσφοράς στη κοινωνία του Αγρινίου (12/12/2011 – 12/12/2022) συσσίτια που οργανώνονται με πολύ κόπο, αλλά με μεγάλο ενθουσιασμό, για πολλές άπορες οικογένειες που έχουν ανάγκη από την πραγματοποίηση αυτής της εθελοντικής δράσης. Οι εθελόντριες  είχαν την δυνατότητα για μια ανασκόπηση των εμπειριών τους και των ευλογιών που όλοι έζησαν αυτά τα χρόνια. Θυμήθηκαν τις ψυχές των τροφίμων και εθελοντριών που ¨πέταξαν στον ουρανό και επαναβεβαίωσαν πως: όταν δίνουν και προσφέρουν, ¨κερδίζουν¨ πρώτα οι εθελοντές.

Το ποίημα του Χόρχε Λουίς Μπόρχες είναι αφιερωμένο στον συνάνθρωπο  που έχει  ανάγκη:                                          

«Δεν μπορώ να σου δώσω λύσεις για όλα τα προβλήματα της ζωής σου, ούτε έχω απαντήσεις για τις αμφιβολίες και τους φόβους σου  όμως μπορώ να σ΄ακούσω και να τα μοιραστώ μαζί σου…                          

Δεν μπορώ να αποτρέπω τις οδύνες σου όταν κάποιες θλίψεις σου σκίζουν την καρδιά, όμως μπορώ να κλάψω μαζί σου και να μαζέψω τα κομμάτια της για να την φτιάξουμε ξανά πιο δυνατή».