Εντυπωσίασε το κοινό «Η Κυριακή των Χριστουγέννων» στο Μεσολόγγι

Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022

Η "Κυριακή των Χριστουγέννων" ένα κονσέρτο με υπέροχες μελωδίες, ακούστηκαν χθες από την Πολυφωνική Χορωδία «Μελοέσσα» του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Καλλιτεχνοχώρι» με Χοράρχη τον Ανδρέα Φούκα, που συνέπραξε με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Μουσικού Ομίλου "Ιωσήφ Ρωγών" και μαέστρο τον Δημήτρη Μανωλάτο, στο Αμφιθέατρο της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στο Μεσολόγγι, σε μια ξεχωριστή εκδήλωση χριστουγεννιάτικης συγκίνησης και βαθιά ανθρώπινων συναισθημάτων!

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, και είχε ως άμεσο  σκοπό την επικοινωνία και την σύνδεση του ανθρώπου με το Θείο πνεύμα, στο πλαίσιο της χριστουγεννιάτικης μυσταγωγίας και τη συνύπαρξη διαφορετικών πολιτιστικών και θρησκευτικών παραδόσεων.

Χαιρετισμούς και ευχές απηύθυναν, ο Μητροπολίτης, Αιτωλίας & Ακαρνανίας, κ. Δαμασκηνός, η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Μαρία Σαλμά, ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου, Κώστας Λύρος, από το μέλος του Δ.Σ. του Εργαστηρίου «Παναγία η Ελεούσα» κα Μαραγιάννη, ενώ την παρουσίαση της εκδήλωσης σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα, έκαναν ο Βασίλης Χειμώνας και η Αποστολία Πάστρα.

Το πρόγραμμα που παρουσίασε η Χορωδία «Μελοέσσα» με την μουσική διεύθυνση του συμπατριώτη μας Ανδρέα Π. Φούκα, είχε ως εξής:.

1) Χριστός γεννάται ( μονωδία Ανδρέας Φούκας)

- Παραδοσιακά κάλαντα από διάφορες περιοχές της Ελλάδας σε πολυφωνική διασκευή: 1) Κάλαντα Θράκης, 2) Κάλαντα φούρνων Ικαρίας, 3) Κάλαντα Κρήτης, 4) Κάλαντα Πελοποννήσου

Και στο τέλος του προγράμματός τους ερμήνευσαν μαζί με την εξαιρετική πιανίστα κυρία Χριστίνα Κορκοντζέλου το τραγούδι «Walking in the air» από την ταινία “The Snowman”.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Ομίλου «Ιωσήφ Ρωγών» με σολίστ τον τενόρο, Ανδρέα Φούκα, απέδωσαν έργα κλασσικού και σύγχρονου ρεπερτορίου:

Ode to joy  (L.V.Beethoven), Adeste Fideles, Ave Maria ( F.Schubert), Hark the herald, Ave Maria (Mascagni From Cavaleria rusticana), Πρελούδιο Bach (Σόλο πιάνο Χριστίνα Κορκοντζέλου), Ave maria ( Gounod ), Con te partiro, White Christmas, My way, Silent night και τα Κάλαντα.

Το Χριστουγεννιάτικο αυτό κονσέρτο είχε και μια ιδιαίτερη ακόμη αξία, καθώς αυτό ήταν αφιερωμένο τόσο στους πολίτες της Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και στους υπαλλήλους της Περιφέρειας του νομού, ενώ  έγινε ειδική αναφορά στη μνήμη της υπαλλήλου Ανδρεάννας Πριοβόλου, η οποία ¨έφυγε¨ πρόσφατα και αναπάντεχα, από την εργασιακή ομάδα της Περιφέρειας, μια υπάλληλος παράδειγμα προσφοράς και πνευματικής καλλιέργειας. Η μνήμη της τιμήθηκε ιδιαιτέρως με ένα «Κείμενο Αγάπης» από την Διευθύντρια του Διοικητικού-Οικονομικού της Π. Ε. Αιτ/νίας, Παναγιώτα Δακαλάκη και με ένα τραγούδι-αφιέρωμα από την καλλιτέχνιδα, Ευσταθία Γρέντζελου. Στο πιάνο έπαιζε η εξαιρετική Χριστίνα Κορκοντζέλου.

Επίσης στο φουαγιέ του Αμφιθεάτρου, πραγματοποιήθηκε παζάρι «Αγάπης και Προσφοράς» του Εργαστηρίου «Παναγία η Ελεούσα» προκειμένου να στηριχθεί το έργο του.

Φωτογραφίες Νίκος Παπαλέξης (Μεσολόγγι)