22 χρόνια ιερατικού βίου του π. Θεοδόση Αθανασόπουλου

Σάββατο 8 Οκτωβρίου 2022

Σήμερα Σάββατο 8 Οκτωβρίου συμπληρώθηκαν 22 χρόνια (2000-2022) ιερατικού και ποιμαντικού βίου του π. Θεοδόση Αθανασόπουλου, νυν εφημέριου της τοπικής εκκλησίας του Αγίου Νικολάου Καλυβίων Αγρινίου.

Ο άξιος ιερωμένος, χειροτονήθηκε ιερέας στις 8 Οκτωβρίου 2000 στην Ιερά Μονή Αγίου Συμεώνος, στο Μεσολόγγι, ενώ στα Καλύβια ανέλαβε καθήκοντα ιερέα και λειτούργησε για πρώτη φορά στις 16 Μαρτίου 2008, ημέρα που συνέπιπτε με την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Νωρίτερα είχε διακονήσει για 2 χρόνια στη Σκουτεσιάδα, για 6 χρόνια στο χωριό του, Αγ. Νικόλαος Αγρινίου και κατόπιν στα Καλύβια.

Ο πάτερ Θεοδόσης Αθανασόπουλος κατάγεται από το χωριό Αγ. Νικόλαος Αγρινίου, είναι απόφοιτος της Δ΄ Τάξης του  Εκκλησιαστικού Λυκείου Πατρών (Ιερατική Σχολή) και έχει πολύτεκνη οικογένεια.

Το 2018 έγινε η χοροθεσία και του απονεμήθηκε από τον αείμνηστο Μητροπολίτη Κοσμά ο τιμητικός εκκλησιαστικός τίτλος του Οικονόμου.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε προς το χριστεπώνυμο ποίμνιο ότι, το έργο του ιερέα ήταν και είναι μεγάλο. Δεν είναι απλό και εύκολο. Είναι η προς τον Θεό ευσέβεια, ο ζήλος για το θέλημα του Θεού, η ακούραστη πηγή ενέργειας στο να διδάξει, να κατηχήσει, να οδηγήσει, να στηρίξει, να θυσιαστεί για το λαό του Θεού. Είναι το καθαρό και αγιασμένο σκεύος της Χάριτος του Θεού.

Επίσης, το κοινωνικό έργο που επιτελεί είναι αξιόλογο αν και πολλές φορές δεν ακούγεται ευρύτερα αφού, ο πάτερ Θεοδόσιος με τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλλει, στηρίζει φτωχές οικογένειες και αδύναμους συνανθρώπους μας , με τρόφιμα και ρουχισμό, ενώ δεν σταματά να αγωνίζεται για το καλό των ενοριτών συνεχίζοντας να εφαρμόζει πιστά αυτά που έχει διδαχθεί με επιμονή και υπομονή.

Αποτελεί ιδιαίτερη τιμή και είναι πολύ σημαντικό για το χωριό μας, ότι ο πάτερ Θεοδόσης Αθανασόπουλος είναι το πρόσωπο που ενδιαφέρεται και νοιάζεται τόσο για το ποιμαντικό έργο, όσο και για το γενικό καλό και την πνευματική πρόοδο των κατοίκων του χωριού μας.

Ευχόμαστε με τη βοήθεια πάντα της Θείας Χάρης, ο αιδεσιμότατος Θεοδόσης Αθανασόπουλος να συνεχίσει για πολλά ακόμη χρόνια το θεολογικό και πνευματικό του έργο, ώστε να στηρίζει με τον παρηγορητικό και ενθαρρυντικό του λόγο, τους κατοίκους της ενορίας του χωριού μας!