Διάκριση για τον Βαλεντίνο Τσακανίκα, στο Παγκόσμιο Kick boxing

Δευτέρα 3 Οκτωβρίου 2022

Σημαντική διάκριση για τον νεαρό αθλητή Βαλεντίνο Τσακανίκα, με καταγωγή από τον Πλάτανο Καλυβίων, ο οποίος συμμετείχε με τα γαλανόλευκα χρώματα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Kick boxing που διεξάγεται στην πόλη Τζεσόλο της Ιταλίας και κατέκτησε την 9η θέση στην γενική κατάταξη.

Ο εκ των προπονητών της Ελληνικής Εθνικής Ομάδας και προπονητής στον σύλλογο ΑΣ Θησέας Αιτωλ/νίας, Νίκος Κακαρέλης, ανέφερε τα εξής:

«Μετά από έναν εξαιρετικό αγώνα απέναντι στον δύο φορές πρωταθλητή Ευρώπης από την Πολωνία στην κατηγορία των low kicks ring, ο αθλητής μας Βαλεντίνος Τσακανίκας, ηττήθηκε σε έναν πολύ κοντινό αγώνα στο τέλος, όπου το σκορ άλλαζε συνεχώς και για τους δύο αθλητές. Ο αθλητής μας αν και άπειρος κατάφερε να κάνει πολύ καλό αγώνα περνώντας μπροστά στο σκορ και στους 2 πρώτους γύρους, κατακτώντας την 9η θέση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Εμείς είμαστε υπερήφανοι για όλη την προσπάθεια του. Ο αθλητής μας ήταν ο μικρότερος ηλικιακά της κατηγορίας του και μετά από τέτοια εμφάνιση δείχνει ότι το μέλλον του ανήκει!»

Να υπογραμμίσουμε ότι, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα kick boxing Wako, ο ΑΣ Θησέας Αιτωλ/νίας, όπου είναι και ο μοναδικός σύλλογος του νομού μας με πρωταθλητές και μέλη εθνικών ομάδων στα αθλήματα που καλλιεργεί και συμμετέχει με έξι αθλητές στην μεγαλύτερη διοργάνωση που πραγματοποιείται από 30/9 έως 8/10 στην Ιταλία.

Οι αθλητές που συμμετέχουν είναι οι: Τσακανίκας Βαλεντίνος, Σταμέλου Αρτέμης, Βλάχου-Τριανταφυλλάκη Αναστασία, Ψαρουδάκη Μαρία- Ζουμπούλια, Τσακανίκα Κατερίνα και Γιοβάνης Κωνσταντίνος.

Το Αγρίνιο δίνει ¨βροντερό¨ παρόν σε αυτή την σπουδαία αθλητική συνάντηση.

Καλή επιτυχία σε όλους τους αθλητές της Εθνικής μας Ομάδας!!!