Καλύβια: Καθαριότητες στο Μνημείο Εκτελεσθέντων Πατριωτών

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2022

Ετοιμασίες και εργασίες κοπής χόρτων πραγματοποιήθηκαν σήμερα το πρωί στο χώρο του Μνημείου Εκτελεσθέντων στα Καλύβια, από συνεργείο του Τμήματος Πρασίνου του Δήμου Αγρινίου, σε συνεργασία με την Κοινότητα Καλυβίων.

Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις στο Μνημείο έγιναν προκειμένου να είναι όλα έτοιμα εν όψει των ετήσιων εκδηλώσεων που θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 29-31 Ιουλίου καθώς και του ετήσιου μνημοσύνου υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των 59 Ελλήνων που εκτελέσθηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα το καλοκαίρι του 1944.

Καθαρίστηκε ο περιβάλλων χώρος από τα αγριόχορτα και κλαδεύτηκαν δέντρα, θάμνοι και κόπηκαν βάτα περιμετρικά του μνημείου.

Όπως έχουμε ξαναγράψει, η γενικότερη συντήρηση του μνημείου είναι αναγκαία και ίσως θα μπορούσε, όπως έγινε πρόσφατα με το Μνημείο των 120, να καταρτιστεί μια ανάλογη τεχνική αρχιτεκτονική μελέτη, είτε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου Αγρινίου, είτε με ανάλογη πρωτοβουλία από το παράρτημα του ΤΕΕ Αιτ/νίας, ώστε το μνημείο να αναβαθμιστεί και να ¨αντέξει¨ στον χρόνο.