Νίκος Β. Βασιλείου: Πρωταθλητής στην Ρόδο…

Μ. Τετάρτη 20 Απριλίου 2022

Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής Νίκος Β. Βασιλείου, με καταγωγή από τα Καλύβια Αγρινίου, αγωνιζόμενος με την ποδοσφαιρική ομάδα Αθλητική Ένωση Κυπρίων, αναδείχθηκε πρωταθλητής της Β΄ Κατηγορίας Ρόδου, η οποία κέρδισε την πολυπόθητη άνοδό της μετά από μεγάλη αγωνιστική προσπάθεια.

Μας λέει χαρακτηριστικά o 39χρονος  Νίκος Β. Βασιλείου, αρχηγός της ροδιακής ομάδας: «Ξεκινήσαμε το φετινό πρωτάθλημα σαν το μεγάλο ¨φαβορί¨ δυστυχώς όμως στον πρώτο γύρο κάναμε 2-3 ήττες (πολλοί τραυματισμοί, κρούσματα covid) και βρεθήκαμε να ¨κυνηγάμε¨ σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος τον πρωτοπόρο… Στον δεύτερο γύρο ήμασταν πιο ανταγωνιστικοί και πετύχαμε στους 11 αγώνες, 10 νίκες...

Το πρωτάθλημα κρίθηκε ουσιαστικά την τελευταία αγωνιστική μέσα στην έδρα μας, όπου παίζαμε με την πρώτη στη βαθμολογία ομάδα Δήμητρα Δαματριάς και θέλαμε μόνο νίκη, μιας και ήταν 2 βαθμούς πιο πάνω από εμάς στη βαθμολογία!»

Στα 39 μου χρόνια, ήταν μεγάλη μου τιμή που ήμουν αρχηγός στην ομάδα της Κύπρου. Αγωνίζομαι σε αυτή από το 2015, όταν πρωτοϊδρύθηκε. Η θέση μου είναι στα αριστερά της άμυνας ή στα δεξιά, σαν πλάγιος μπακ. Φιέστα κατάκτησης τίτλου δεν έχουμε κάνει ακόμα και απονομή του κυπέλλου… Να σημειώσω ότι, είμαι συμπαίκτης με τον αγρινιώτη Κώστα Πελέκη, που ζει μόνιμα και εργάζεται εδώ στην Ρόδο.

Ο τοπικός ηλεκτρονικός τύπος έγραψε συγκεκριμένα:

«Την άνοδό της στην Α’ Κατηγορία πανηγυρίζει η Α.Ε. Κύπρος, η οποία κέρδισε με 3-2 τη Δήμητρα Δαματριάς και πήρε το εισιτήριο για τα μεγάλα «σαλόνια» του τοπικού μας ποδοσφαίρου. Η Α.Ε. Κύπρος κάνοντας το 2 στα 2 στα ντέρμπι με τον Α.Ο. Σύμης και τη Δήμητρα Δαματριάς έκοψε στο τέλος πρώτη το ¨νήμα¨ και πανηγύρισε την πιο σημαντική νίκη της ιστορίας της. Στο μεγάλο εξ αναβολής ντέρμπι ανόδου, στο Ε.Α.Κ. Ρόδου, η Α.Ε. Κύπρος αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ έκανε μία ακόμη ανατροπή και πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη τίτλου». 

Για την εμπειρία να ταξιδεύει τον χειμώνα με καράβι για να παίξει ποδόσφαιρο μας είπε: «Εκτός από το νησί μας, παίζαμε και με ομάδες από άλλα 2 νησιά, την Σύμη και τη Νίσυρο. Είναι πολύ δύσκολες οι μετακινήσεις το χειμώνα σε άλλα νησιά τους Δωδεκανήσου, κυρίως λόγω έλλειψης ή ακύρωσης δρομολογίων με το καράβι, αλλά και των ισχυρών ανέμων που πνέουν τον χειμώνα».

Για το αν θα συνεχίσει να παίζει και την επόμενη χρονιά ο Νίκος Βασιλείου σχολίασε: "Λόγω ηλικίας αλλά και υποχρεώσεων, οικογενειακών αλλά και επαγγελματικών, δεν ξέρω εάν θα έχω χρόνο να συνεχίσω δυστυχώς.... «Χωρίς βέβαια να αποκλείω τίποτα» ήταν η τελευταία του ατάκα, αφήνοντας το ¨παράθυρο¨ ανοικτό…"

Η ομάδα Αθλητική Ένωση Κυπρίων Ρόδου "Κύπρος" ιδρύθηκε το 2015. 

Ο Νίκος Β. Βασιλείου, εύχεται σε όλους τους συμπατριώτες μας, Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα!