Η Κατερίνα Αναστασίου στην παράσταση "Το Πίσω σπίτι"

Πέμπτη 3 Μαρτίου 2022

Η συμπατριώτισσά μας ηθοποιός και σκηνοθέτης Κατερίνα Αναστασίου παρουσιάζει τη θεατρική παράσταση "Το Πίσω σπίτι", και περιμένει το θεατρόφιλο κοινό από την Τετάρτη 9 Μαρτίου, και κάθε Τετάρτη στις 21:00 μ.μ. στο New Star art studio, πλατεία Αμερικής, στην Αθήνα.

Όπως αναφέρει η Κατερίνα Αναστασίου, πρόκειται για ένα δυνατό αντιπολεμικό έργο. Ένα μάθημα ζωής. Ένας ύμνος για την ανάγκη του ανθρώπου να παραμείνει άνθρωπος να ευημερεί και να ονειρεύεται. Μία κραυγή μέσα στο σκοτάδι αναζητώντας το φως...

Θεατρική παράσταση: «Το Πίσω Σπίτι»

Μία συνάντηση του Μπρεχτ με την  Άννα Φρανκ.

Το έργο «Το Πίσω Σπίτι» είναι μία σύνθεση κειμένων και μελοποιημένων  ποιημάτων του Μπρεχτ  με αποσπάσματα από την «Εβραία» και το «Ημερολόγιο της Άννας Φράνκ».

Επίκαιρο και διαχρονικό όσο υπάρχουν εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενοι. Όσο πολιτισμένα έθνη προσπαθούν να αναπτύξουν τη βαρβαρότητα σε επιστήμη.

Ο θεατής παρακολουθεί πίσω από τους τοίχους του σπιτιού και τις σκάλες της σοφίτας παράλληλες ιστορίες ανθρώπων που βιώνουν το φόβο, την απειλή, τον αποχωρισμό αγαπημένων προσώπων, την ταπείνωση, αλλά και την ελπίδα, την αγάπη και την κατανόηση. Η συνείδηση του κόσμου αποκτά φωνή και οι σκέψεις των ηρώων  αποκτούν οντότητα, δύναμη, και γίνονται μοχλός κίνησης για την παράσταση. Η μουσική και τα τραγούδια της παράστασης, δημιουργούν ένα πέρασμα από τη στιγμή στον χρόνο και από τον χρόνο στην στιγμή.

Η παράσταση «Το Πίσω Σπίτι» είναι ένας μικρός φόρος τιμής για τους καθημερινούς ήρωες της ζωής που η ιστορία τους καταγράφει σαν απλούς αριθμούς. Είναι ένας ύμνος για την Ευημερία, την Ειρήνη, την αποδοχή της διαφορετικότητας αλλά και την αξία της ανθρώπινης ζωής.

«… Κι από το σπίτι πιο πολύ ανάγκη έχω την αλήθεια. Μα και το σπίτι μου έχω ανάγκη. Κι από τότε η αλήθεια σα σπίτι ήταν για μένα. Και μου το πήρανε». Μπέρτολ Μπρεχτ

Τα δολοφονικά χέρια των ανθρώπων, μπορούν να σκοτώνουν ανθρώπους αλλά δεν μπορούν να σκοτώνουν τα έργα τους.«Θέλω να συνεχίσω να ζω και μετά τον θάνατο μου» γράφει η Άννα Φρανκ στο ημερολόγιο, τέσσερις μήνες πριν την σύλληψη της από την Γκεστάπο. Στο πίσω μέρος του ημερολογίου της, σημειώνει: «Να είσαι καλός και να έχεις θάρρος».

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Αναστασίου, Τάκης Κτενάς

Παίζουν: Κατερίνα Αναστασίου, Κώστας Γκερμπεσιώτης, Δήμητρα Δερζέκου

Πρωτότυπη Μουσική: Ελένη Καρβέλη

Ενορχήστρωση μουσικής: Μάριος Ιβάν Παπούλιας

Τα τραγούδια της παράστασης ερμηνεύει ο Νίκος Θεοδωράκης.

Φωτισμοί: Ναυσικά Χριστοδουλίδου

Σκηνικά Κοστούμια: Ασπασία Μπότα

Φωτογραφία αφίσας: Λέλα Κρατίδη

Επιμέλεια αφίσας: Λευτέρης Πλαβός.

Διεύθυνση παραγωγής: Βελισσάριoς Κοσσυβάκης.

Μια συμπαραγωγή με την NEW STAR

Για μικρούς και  μεγάλους άνω των 12 ετών.

Από Τετάρτη 9 Μαρτίου και κάθε Τετάρτη έως 13 Απριλίου 2022 στο  STUDIO new star art cinema (Σταυροπούλου 33 Αθήνα)

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 6907010846, 210-8640054