Σύσκεψη στο Μεσολόγγι για τους Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Σύσκεψη με θέμα «Προτάσεις για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του ΥΠΠΑΤ», πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη 5 Αυγούστου, στην έδρα της Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας στην Ι.Π. Μεσολογγίου, με πρωτοβουλία του Εντεταλμένου Συμβούλου για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης & Εγγείων Βελτιώσεων, Γιώργου Κοντογιάννη.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν εκπρόσωποι των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων Νεοχωρίου, Μεσολογγίου, Ανακτορίου, Λεσινίου, Γαλατά, Παναιτωλίου, Κατοχής, Λυσιμαχείας, Χρυσοβεργίου, Παραβόλας, Ευηνοχωρίου και Αχελώου, ενώ στη σύσκεψη μετείχαν επίσης, ο Διευθυντής της ΔΑΟΚ Π.Ε. Αιτ/νίας, Σάββας Βλάχος, καθώς και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε. Αιτ/νίας, Νικόλαος Μασίκας.

Στόχος της σύσκεψης ήταν η αναβάθμιση της διαχείρισης των υδάτινων πόρων, η βιωσιμότητα των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων, η σχετική διαβούλευση και η ανταλλαγή προτάσεων και απόψεων για ένα ολοκληρωμένο μοντέλο οργάνωσης και λειτουργίας των ΟΕΒ και αποφασίστηκε η συγκρότηση ομάδας εργασίας προκειμένου να κατατεθεί μια ολοκληρωμένη πρόταση ενόψει της διαβούλευσης που θα ξεκινήσει για την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου των ΟΕΒ από το ΥΠΑΑΤ.