Συνεχίζονται οι υψηλές θερμοκρασίες και ο καύσωνας

Για αύριο Δευτέρα στα Καλύβια η μέγιστη θερμοκρασία προβλέπεται να αγγίξει τους 39 βαθμούς, ενώ Τρίτη και Τετάρτη θα φθάσει τους 38 βαθμούς Κελσίου. Η αναλυτική πρόβλεψη του καιρού έχει ως εξής:

Δευτέρα 12-8-19: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από BAκές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 βαθμούς η ελάχιστη έως 41 βαθμούς η μέγιστη.

Τρίτη 13-8-19: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 βαθμούς η ελάχιστη έως 40 βαθμούς η μέγιστη.

Τετάρτη 14-8-19: Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις ασθενείς εντάσεως 2-3 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 βαθμούς η ελάχιστη έως 38 βαθμούς η μέγιστη.

Πέμπτη 15-8-19 (Δεκαπενταύγουστος): Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις.Οι άνεμοι θα πνέουν από Δυτικές διευθύνσεις μέτριοι εντάσεως 3-4 μποφώρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 βαθμούς η ελάχιστη έως 37 βαθμούς η μέγιστη.

Οδηγίες για την αποφυγή πυρκαγιών από την Πυροσβεστική – τι πρέπει να προσέχουν οι αγρότες

Το Πυροσβεστικό Σώμα ενημερώνει τους πολίτες για τις υποχρεώσεις και τις ευθύνες τους ειδικά κατά την αντιπυρική περίοδο:

• Αποφεύγουμε τις υπαίθριες εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (οξυγονοκολλήσεις – ηλεκτροσυγκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που προκαλεί σπινθήρες)

• Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά στην ύπαιθρο

• Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές εντός των δασών ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα

• Δεν πετάμε ποτέ αναμμένα τσιγάρα στην ύπαιθρο

• Επισημαίνεται, ότι οι σπινθήρες που προκαλούνται από την εξάτμιση όλων των τύπων των οχημάτων μπορούν να προξενήσουν πυρκαγιά

• Η πρόκληση πυρκαγιάς αποτελεί ποινικό αδίκημα

Αν δείτε φωτιά, καλέστε αμέσως τον Πανελλαδικό Αριθμό 199 – ή στον Πανευρωπαϊκό αριθμό έκτακτης ανάγκης 112 (η κλήση προς το 112 είναι χωρίς χρέωση και μπορεί να γίνει από σταθερό ή κινητό τηλέφωνο ακόμη και χωρίς κάρτα SIM)