Ο συμπατριώτης μας αστυνομικός Νίκος Διώτης συμμετείχε σε ταινία

Ο Νίκος Διώτης μιλώντας στον Θοδωρή Δημητρόπουλο (oneman.gr) ανέφερε τα εξής: «Στο πλαίσιο της αναζήτησής μου για δημιουργική απασχόληση εκτός των εργασιακών μου καθηκόντων, ενδιαφέρθηκα και συνεισέφερα στη δημιουργία ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας αστυνομικών υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ακαρνανίας. Όλη η διαδικασία ήταν εξαιρετική και εποικοδομητική. Εννοώ, τα μηνύματα έμμεσα ή άμεσα που εισέπραξα από την ανάγνωση των θεατρικών κειμένων έως και το χειροκρότημα στη σκηνή, απέδωσαν ειδική αξία στην επιλογή μου αυτή. Θεωρώ ότι το ζητούμενο πάντα είναι η καλλιέργεια της ψυχής. Και αυτό έχει τη δύναμη να το πραγματώνει το Θέατρο.»

«Τα αστυνομικά καθήκοντα απαιτούν εγρήγορση, οργάνωση και πειθαρχεία. Διαπίστωσα ότι τα ίδια στοιχεία απαιτούνται και στο Θέατρο. Αυτό με βοήθησε να είμαι πιο συμμετοχικός και να λειτουργούν γρήγορα τα ανακλαστικά μου στην διαδικασία της προετοιμασίας και της απόδοσης ενός ρόλου. Ωστόσο για μένα το Θέατρο και κάθε μορφή Τέχνης για να πραγματωθεί προϋποθέτει τη συμμετοχή της ύπαρξης του ανθρώπου και όχι της επαγγελματικής του ιδιότητας. Οι αναμνήσεις μου από τη θεατρική πράξη είναι πολλές, ιδιαίτερες όμως είναι αυτές που προκαλούν γέλιο και μια γενική ευφορία στα μέλη της ομάδας. Π.χ. από τις πολλές πρόβες να μαθαίνεις και τα λόγια του συμπαίκτη σου και να μη σταματάς στη δική σου ατάκα, να συνεχίζεις να λες και τα λόγια του άλλου!»

«Η εμπειρία στη συμμετοχή μου στην ταινία του Σύλλα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου! Χάρηκα πολύ τη συνεργασία μαζί του και θαύμασα τον επαγγελματισμό του. Τον ίδιο επαγγελματισμό διέκρινα στα μέλη του θιάσου και στο συνεργείο. Βεβαίως ήταν εμφανέστατες οι διαφορές από τις διαδικασίες μιας θεατρικής παραγωγής, τουλάχιστον όπως τις έχω βιώσει εγώ, λ.χ. ως προς το χώρο ή ως προς την ερμηνεία ή ως προς τον τρόπο μετάδοσης των μηνυμάτων. Ήταν πράγματι μια εμπειρία ζωής!»

Να σημειώσουμε ότι, η ταινία «Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα, γυρίστηκε και στο Μεσολόγγι, ενώ η δράση περιστρέφεται γύρω από δύο γυναίκες κι ένα έγκλημα. Αλλά κι έναν τόπο...

- Η ομάδα ΘΕΑΤΡόPolice, υπό την αιγίδα της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ακαρνανίας και της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/ Τοπική Διοίκηση Ακαρνανίας, σε συμπαραγωγή με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, έχει παρουσιάσει τις παραστάσεις «Ο Κύριος Πουρσονιάκ» του Μολιέρου, «Η σπασμένη στάμνα» του Χ.Φ. Κλάιστ, «Ψέμα στο Ψέμα» του Άντονι Νίλσον, «Η Γραμμή» του Ίσραελ Χόροβιτς και «Ο Φίλος μου ο Λευτεράκης» του Α. Σακελλάριου. Έχει εκπροσωπηθεί στο φεστιβάλ ερασιτεχνικών μονολόγων Αγρινίου και έχει τιμηθεί με 15 βραβεία σε τρία Πανελλήνια φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου Ιεράπετρας.

- Η ταινία «Το Θαύμα της Θάλασσας των Σαργασσών» του Σύλλα Τζουμέρκα έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Βερολίνου πριν προβληθεί στις ελληνικές αίθουσες. Είναι υποψήφια για 12 βραβεία Ίρις ανάμεσα στα οποία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας, Σεναρίου, Α’ Γυναικείου και Ανδρικού.

του Θοδωρή Δημητρόπουλου (oneman.gr)

Πατήστε στον παρακάτω σύνδεσμο για να δείτε ολόκληρο το αφιέρωμα στο oneman.gr:

https://www.oneman.gr/synentefxeis/theatropolice-agrinio-sargasso-sea/?fbclid=IwAR2-gnTlT9PRmhxuWjxAeQYWiKV4mepwlqJy91OkB8yToI3TkIzUt86v3rc