Η Γιορτή των Χριστουγέννων στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων

Τρίτη 24 Δεκεμβρίου 2019

Η Χριστουγεννιάτικη γιορτή του Δημοτικού Σχολείου πραγματοποιήθηκε χθες με ποιήματα, θεατρικά δρώμενα και τα παραδοσιακά κάλαντα που προετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του σχολείου.

Η Διευθύντρια του σχολείου κα Χαρά Χριστοδούλου απευθυνόμενη σε μαθητές και γονείς, μίλησε για το μήνυμα των γιορτινών ημερών:

«Χαρούμενα υποδεχόμαστε τα Χριστούγεννα και φέτος. Μας προετοιμάζουν γι αυτό όλα τα στολίδια, τα φωτάκια, οι λιχουδιές τα τραγούδια και τα δώρα των ημερών. Κάπου εδώ προβληματίστηκα αρκετά. Αυτά είναι που φέρνουν το μήνυμα των Χριστουγέννων; Μήπως θα έπρεπε να μας προετοιμάζουν για αυτή τη γιορτή η προσευχή, η περισυλλογή και η ενασχόλησή μας με το πραγματικό νόημα της Γέννησης;

Το πραγματικό νόημα των Χριστουγέννων είναι βαθιά πνευματικό. Ο Χριστός ένωσε την ανθρώπινη φύση, με τη δική του, τη θεϊκή. Ο Θεός έγινε άνθρωπος ώστε ο άνθρωπος να εξυψωθεί και να γίνει Θεός κατά χάρη. Τα Χριστούγεννα γιορτάζουμε λοιπόν, την αναδημιουργία, την ανάπλασή μας. Για το λόγο αυτό το μήνυμα των Χριστουγέννων είναι το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα, το πιο χαρμόσυνο άγγελμα της ιστορίας.

Ο Χριστός γεννιέται σε μια φάτνη διδάσκοντας την ταπείνωση και την απλότητα και συμβολικά να μας υπενθυμίσει ότι γεννιέται στην καρδιά κάθε απλού ανθρώπου που ζει ταπεινά. Αυτή η απλή, θερμή, φιλάνθρωπη, ανιδιοτελής και απόλυτη αγάπη, η χριστιανική αγάπη, είναι το νόημα της γιορτής. Ας μην αφήνουμε το νόημα αυτό να σκεπάζεται από την πολλή χρυσόσκονη και να ξεθωριάζει από τα πολλά λαμπιόνια. Ας φροντίσουμε η χαρά που φέρνει τούτη η γιορτή να είναι κάτι πιο βαθύ από τον καλοζωισμό, τον καταναλωτισμό και τη ραστώνη της εποχής.

Με αυτές τις σκέψεις σας καλωσορίζουμε στη γιορτή που με τόση αγάπη και κέφι ετοίμασαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου με τους μαθητές της Α και Β τάξης. Ας απολαύσουμε τα καλικαντζαράκια μας!!!»

Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών και οι μαθητές -τριες του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων σας εύχονται Καλά Χριστούγεννα και Καλές Γιορτές!