Το Χορευτικό Καλυβίων συμμετείχε στην εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα”

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Στην εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα”, τα γυρίσματα της οποίας έγιναν σήμερα στο χωριό Μεγάλη Χώρα (Ζαπάντι) από το τηλεοπτικό συνεργείο του σταθμού 4Ε Θεσσαλονίκης, πήρε μέρος και το γυναικείο Χορευτικό Τμήμα Καλυβίων (ΚΕΔ Αγρινίου).

Η συμπατριώτισσά μας κα Χρυσούλα Τασολάμπρου, Χοράρχης της παραδοσιακής Χορωδίας "Η Αγία Σκέπη"  κάλεσε το συγκεκριμένο κανάλι της Βόρειας Ελλάδας, στα πλαίσια ανάδειξης της ιστορίας, της παράδοσης, της φυσικής ομορφιάς καθώς και της τουριστικής προβολής του τόπου μας!

Την όλη προσπάθεια στήριξε και ο Δήμος Αγρινίου, δια της αντιδημάρχου Πολιτισμού, κας Μαρία Παπαγεωργίου.

Η ομάδα παραγωγής της εκπομπής  “Στον τόπο που γεννήθηκα”, με παρουσιαστή τον δημοσιογράφο Θανάση Κληματσίδα, επισκέφθηκαν στις 11-12 Οκτωβρίου το Αγρίνιο, πραγματοποιώντας τηλεοπτικά γυρίσματα και ένα όμορφο αφιέρωμα στην περιοχή μας.

Σήμερα Σάββατο, στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων Μεγάλης Χώρας, έγινε το ¨εορταστικό τραπέζι¨ με τη συμμετοχή του Πολιτιστικού Συλλόγου «Το Παλαιόκαστρο» Νεάπολης Αγρινίου, του Συλλόγου Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων Αιτωλοακαρνανίας, του γυναικείου Χορευτικού Τμήματος Καλυβίων (ΚΕΔΑ) και της παραδοσιακής Χορωδίας "Αγία Σκέπη"…  

Οι κυρίες του Χορευτικού Καλυβίων μίλησαν στην εκπομπή και παράλληλα πρόβαλλαν τα τοπικά εδέσματα που έφτιαξαν, όπως, πίτες με παραδοσιακά υλικά και γλυκίσματα, ενώ στη συνέχεια παρουσίασαν χορούς της πατρίδας μας!

Η εκπομπή “Στον τόπο που γεννήθηκα”, προβάλλεται σε εβδομαδιαία βάση κάθε Κυριακή στις 13:00 από τον τηλεοπτικό σταθμό 4Ε Θεσσαλονίκης (σε επανάληψη κάθε Τετάρτη στις 16:45). Την ίδια ώρα η προβολή της γίνεται και παγκόσμια μέσω δορυφόρου αλλά και μέσω ίντερνετ (livestreaming).

Θα υπάρξει ανακοίνωση για την ημερομηνία προβολής της εκπομπής που γυρίστηκε σήμερα στη Μεγ. Χώρα Αγρινίου.