Η πυκνή βλάστηση ¨κύκλωσε¨ το σχολείο...

Σάββατο 24 Αυγούστου 2019

¨Έκλεισαν¨ οι δρόμοι από τα χορτάρια και την βλάστηση κοντά στο δημοτικό σχολείο, στον οικισμό Αγ. Γεωργίου Καλυβίων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στους κατοίκους και στα οχήματα που διέρχονται από την περιοχή.

Οι δυο δρόμοι νότια και ανατολικά του σχολείου κυριολεκτικά έχουν μετατραπεί σε ¨ζούγκλα¨ με την βλάστηση να έχει σχεδόν κυκλώσει¨ το κτίριο και να καταλαμβάνει μέρος του οδοστρώματος κλείνοντας κατά πολύ την προσβασιμότητα.

Επίσης στο μεγάλο προαύλιο του παλιού σχολείου τα αγριόχορτα έχουν ¨θεριέψει¨ και ¨κρύβουν¨ το κτίριο. Σημειωτέον ότι, η καγκελένια περίφραξη του προαυλίου είναι σε πολλά σημεία σπασμένη και διαλυμένη…

Ένα μικρό γεφυράκι νότια του σχολείου, που είχε υποστεί ζημιές, δεν έχει αποκατασταθεί και χρειάζεται επιδιόρθωση ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση των κατοίκων στο σημείο αυτό.

Τα κοντινά πλατάνια, οι ακακίες και τα λιγοστά πεύκα, μπορούν να αναδείξουν και να αναβαθμίσουν την περιοχή αυτή, εφόσον βέβαια γίνουν παρεμβάσεις κοπής χόρτων και καλλωπισμού στους γύρω δρόμους και το προαύλιο.