Η γιορτή στο εξωκλήσι του Αη Γιώργη στα Καλύβια (φωτο)

Δευτέρα 29 Απριλίου 2019

Στο παλιό εξωκλήσι του Αγίου Γεωργίου που βρίσκεται λίγο έξω από τα Καλύβια, πραγματοποιήθηκε το πρωί, παρουσία πλήθος πιστών, ο Όρθρος και η Αναστάσιμη Θεία Λειτουργία μετ΄ αρτοκλασίας, από τον ιερέα Θεοδόσιο Αθανασόπουλο,προς τιμήν του αγίου!

Με κατάνυξη και θρησκευτική ευλάβεια πάρα πολλοί πιστοί, τίμησαν την γιορτή του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου και έτσι όπως κάθε χρόνο στο χωριό μας πολλοί  κάτοικοι και επισκέπτες  προσήλθαν να προσκυνήσουν την Ιερή Εικόνα του και άναψαν ένα κερί για να τους προστατεύει και να τους χαρίζει υγεία…

Τις εντυπώσεις κέρδισαν τα όμορφα άλογα (περισσότερα από 20) με τους καβαλάρηδες,  οι οποίοι  έφθασαν στο εξωκλήσι  μεταφέροντας μια μικρή εικόνα του αγίου για να προσκυνήσουν και να πάρουν τη θεία χάρη του Άι Γιώργη!

Για να τιμήσουν τον άγιο, οι καβαλάρηδες ιππεύοντας τα υπερήφανα άλογά τους, έκαναν τρεις φορές τον γύρο του ναού και αφού ξεπέζεψαν προσκύνησαν ευλαβικά την εικόνα του Άι Γιώργη!

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας στον αύλειο χώρο του ναού γυναίκες και νεαρές κοπέλες του χωριού χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς της Θεσσαλίας και καταχειροκροτήθηκαν από τους παρισταμένους.

Επίσης, προσφέρθηκαν γλυκίσματα και αναψυκτικά, από τον Σύλλογο Γυναικών Καλυβίων «Η Δήμητρα».

Να αναφέρουμε ότι, στη συνέχεια, οι αναβάτες καλπάζοντας με τα άλογά τους κατευθύνθηκαν προς τα Καλύβια και διέσχισαν τους κεντρικούς δρόμους, ενώ ολοκλήρωσαν την κυκλική διαδρομή τους πηγαίνοντας προς τον οικισμό Αγ. Γεωργίου.

Σημειωτέον επίσης ότι, η Τοπική Κοινότητα Καλυβίων και ο Πρόεδρος Γρ. Τσελεπής, σε αγαστή συνεργασία  με τον Σύλλογο Γυναικών Καλυβίων και  τον Ιππικό Σύλλογο Καλυβίων, είχαν κάνει τις προηγούμενες ημέρες πολλές προετοιμασίες προκειμένου να οργανωθεί η γιορτή, αλλά και για να υπάρχουν περισσότερα άλογα και αναβάτες από κάθε άλλη χρονιά…

Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες και σε όλους τους συγχωριανούς μας