Εθελοντικές περιβαλλοντικές δράσεις από τον Σύλλογο Γυναικών

Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2017

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα από τις κυρίες του Συλλόγου Γυναικών Καλυβίων ¨Δήμητρα¨ η  φύτευση λουλουδιών και ο εξωραϊσμός της κεντρικής πλατείας του χωριού μας, περιβαλλοντική δράση που έγινε με την εθελοντική συμμετοχή και εργασία που πρόσφεραν όλα τα μέλη.

Τις τελευταίες ημέρες μέσα από μια σειρά δράσεων οι γυναίκες του χωριού μας με δικά τους έξοδα και εθελοντική εργασία προσπάθησαν να αναδείξουν και να ομορφύνουν με λουλούδια  και καλλωπιστικούς θάμνους την πλατεία του χωριού, δείχνοντας έτσι ότι με ανάλογες συλλογικές προσπάθειες μπορεί  να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής στον τόπο μας.

Η πλατεία καθαρίστηκε από τα αγριόχορτα και σκουπίστηκε, ενώ αύριο το πρωί πιεστικό μηχάνημα με νερό θα καθαρίσει λάσπες και χώματα.

Εκτός από τα λουλούδια που αγοράστηκαν με έξοδα του συλλόγου, πολλές ήταν οι γυναίκες που έφεραν από τα σπίτια τους ανθοκομικά φυτά για να μπουν στα παρτέρια της πλατείας.

Παρτέρια όμως που δεν διαθέτουν αρδευτικό δίκτυο, αφού το παλιό δίκτυο με τους σταλακτηφόρους πλαστικούς σωλήνες… καταργήθηκε!

Οι κάτοικοι του χωριού και ιδιαιτέρως ο Σύλλογος Γυναικών, με τις πρωτοβουλίες τους διεκδικούν πιο ποιοτικές υπηρεσίες για τους δημότες, αλλά και περισσότερες κοινωφελείς παρεμβάσεις στο τόπο μας που θα τον ¨βοηθήσουν¨ να αλλάξει προς το καλύτερο!

Φωτογραφίες: Ζαπαντιώτη Μαίρη