Δράση καθαριότητας στο σχολείο από τον Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων

Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017

Εργασίες καθαριότητας στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων πραγματοποιήθηκαν σήμερα από εργάτες του Δήμου Αγρινίου και τις απογευματινές ώρες από μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ώστε το σχολείο να είναι έτοιμο για την έναρξη της χρονιάς.

Από το συνεργείο του Δήμου Αγρινίου οι εργάτες έκοψαν χορτάρια και κλάδεψαν τα δένδρα περιμετρικά του προαυλίου και τα μέλη τουΣυλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μάζεψαν τα χορτάρια και τα κλαδιά από το χώρο και τα φόρτωσαν σε πλατφόρμα για να τα απομακρύνουν.

Να πούμε όμως και δυο λόγια και για το νεοσύστατο Σύλλογο Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, που φέρει την επωνυμία «Παναγία η Γοργοϋπήκοος» με έδρα τα Καλύβια,  και του οποίου το καταστατικό αναγνωρίστηκε επίσημα τον περασμένο Μάϊο από το Ειρηνοδικείο Αγρινίου με την υπ΄ αριθμ. Διάταξη 19/2017 και καταχωρήθηκε με αύξοντα αριθμό 15/26/05/2017, σύμφωνα με το ειδικό βιβλίο αναγνωρισμένων σωματείων και συλλόγων που τηρείται στο Πρωτοδικείο Αγρινίου.

Με βάση το καταστατικό έχει μεταξύ άλλων σαν κύριους σκοπούς, την μελέτη και προβολή των προβλημάτων του σχολείου και ο συντονισμός δράσης όλων των γονιών για την επίλυσή τους, η συμπαράσταση στους μαθητές για την ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας μέσα και έξω από το σχολείο και η ηθική συμπαράσταση στους εκπαιδευτικούς λειτουργούς για την ενίσχυση του έργου τους και την αδέσμευτη άσκηση του λειτουργήματός τους.

Είναι σημαντικό για το Δημοτικό Σχολείο και το χωριό μας η ύπαρξη και η λειτουργία του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων, ο οποίος μπορεί να προσφέρει πολλά στο σχολείο και την κοινωνία.

Αξίζει λοιπόν να στηριχθεί το έργο και οι δράσεις του Συλλόγου από όλους του γονείς και τους κηδεμόνες των μαθητών που μπορούν να εγγραφούν ως μέλη, με μικρή οικονομική επιβάρυνση, ώστε να ενδυναμωθεί και να αναδειχθεί η δράση του.