Ανδρέας Φούκας: Τραγούδησε σε εκδήλωση του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων

Category: Uncategorised

Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021

Ο συμπατριώτης μας εξαίρετος τραγουδιστής, Ανδρέας Π. Φούκας, φοιτητής του Τμήματος Μουσικών Σπουδών, τραγούδησε απόψε σε ειδική τιμητική εκδήλωση του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων, αφιερωμένη στη μνήμη του Μίκη Θεοδωράκη, ενώ η Καμεράτα Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση με τραγούδια του μεγάλου συνθέτη.

Η εκδήλωση έγινε στην Αίθουσα Τελετών «Γ. Μυλωνάς»,  με κεντρικό ομιλητή τον κ. Κώστα Γουλιάμο, πρ. Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου και Τακτικό Μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών & Τεχνών με θέμα: «Ερμηνεύοντας τον Μίκη Θεοδωράκη».

Με την Καμεράτα Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό τη μουσική διεύθυνση του Γεωργίου Χλίτσιου οι φοιτητές του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ανδρέας Φούκας και Καλλιόπη Μισαρλή, απέδωσαν εξαίρετα, τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη.

Η Καμεράτα, Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, συγκροτήθηκε τον Μάρτιο του 2016. Αποτελείται αποκλειστικά από φοιτητές όλων των Τμημάτων και Σχολών του Πανεπιστημίου, που έχουν ήδη μια ανάλογη μόρφωση και εκπαίδευση σε κάποιο μουσικό όργανο κλασικής ορχήστρας και αποτελεί ένα από τα ελάχιστα Πανεπιστημιακά συμφωνικά σύνολα στην Ελλάδα που λειτουργούν σε τακτική βάση και με συνεχή καλλιτεχνική παρουσία, υπό τη διεύθυνση του αρχιμουσικού Γιώργου Χλίτσιου.

Τα μέλη της Καμεράτα συχνά συγκροτούν μικρότερα σύνολα μουσικής δωματίου, τρίο, κουαρτέτα, κουϊντέτα, τα οποία πλαισιώνουν μουσικά διάφορες εκδηλώσεις και τελετές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.

 

Ο Ανδρέας Φούκας με τον Διευθυντή (μαέστρο) της Καμεράτας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Γεώργιο Χλίτσιο

 

Η mezzo soprano Τζένη Χατζηδήμου, ο Ανδρέας Φούκας και ο μαέστρος της Καμεράτας, Γεώργιος Χλίτσιος

 

Ο ομιλητής της εκδήλωσης κ. Κώστας Γουλιάμος, πρ. Πρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου