"Φτωχός" ο εορτασμός της Εθνικής Επετείου

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Ούτε ένα δάφνινο στεφάνι δεν περίσσεψε για τους Ήρωες του 1940...

Χωρίς επισημότητες, σημαιοστολισμούς και καταθέσεις στεφάνων, σε ένα μουντό σκηνικό, πραγματοποιήθηκε σήμερα η εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στα Καλύβια.

Πράγματι οι εικόνες είναι πρωτόγνωρες και σίγουρα οι καταστάσεις που βιώνουμε προκαλούν θλίψη και απογοήτευση, ιδιαιτέρως όταν αφορούν τον φετινό "φτωχό" και "βουβό" εορτασμό μιας ιστορικής Εθνικής Επετείου όπως η σημερινή... Μόνο οι γαλανόλευκες σημαίες στα μπαλκόνια των σπιτιών μας θύμισαν ότι, πριν 80 ακριβώς χρόνια, οι Έλληνες υπερήφανα πολέμησαν για την ελευθερία της πατρίδας μας!  

Το πρωί στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου τελέσθηκαν η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία, με την παρουσία του Προέδρου της Κοινότητας Καλυβίων, εκπαιδευτικών, κατοίκων και των σημαιοφόρων και παραστατών, του Γυμνασίου και του Δημοτικού Σχολείου.

Την επετειακή ομιλία εκφώνησε η εκπαιδευτικός κυρία Ελένη Κουτσουπιά, η οποία αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα της εποχής, ενώ δυστυχώς δεν πραγματοποιήθηκε η μαθητική παρέλαση λόγω των γνωστών απαγορεύσεων.

Αμέσως μετά, στο Μνημείο των Πεσόντων, τελέσθηκε από τον ιερέα π. Θεοδόσιο Αθανασόπουλο, η Επιμνημόσυνη Δέηση για τους πεσόντες υπέρ Πατρίδος, δεν έγινε κατάθεση στεφάνων και στο τέλος της τελετής οι ελάχιστοι παριστάμενοι τραγούδησαν τον Εθνικό μας ύμνο!

Τιμή και δόξα σ'αυτούς που δώσαν την ζωή τους για την πατρίδα!!!

Ζήτω η 28η Οκτωβρίου 1940!!!