Η Γιορτή της Σημαίας στο Δημοτικό Σχολείο

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Δίπλα στο Μνημείο Πεσόντων στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων πραγματοποιήθηκε το πρωί παρουσία των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ο εορτασμός της Εθνικής Εορτής και του ηρωϊκού έπους του ‘40, με την παράδοση της σημαίας στην σημαιοφόρο και με αναφορές στην ιστορική επέτειο.

Ο φετινός εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940 δεν είχε ποιήματα, θεατρικά δρώμενα και παρελάσεις λόγω των μέτρων για την πανδημία, όμως στο σχολείο του χωριού μας οι δάσκαλοι και οι μαθητές τίμησαν την γαλανόλευκη Ελληνική σημαία και τους Πεσόντες αγωνιστές στους αγώνες του Έθνους μας, δίπλα στο μνημείο που βρίσκεται στον σχολικό χώρο.

Πραγματοποιήθηκε η διαδικασία επιλογής σημαιοφόρων, παραστατών και υπευθύνων κατάθεσης στεφάνου ενώ η παράδοση της σημαίας προς τη σημαιοφόρο έγινε από την Διευθύντρια, κα Χαρά Χριστοδούλου, παρουσία εκπαιδευτικών και μαθητών/τριών, τηρώντας όλοι τα απαραίτητα μέτρα ατομικής προστασίας.

Αύριο Τετάρτη να αναφέρουμε ότι, το πρωί θα τελεσθεί η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου, παρουσία εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, των σημαιοφόρων και των παραστατών από τα σχολεία του χωριού και κατόπιν θα τελεσθεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων, στο Μνημείο Πεσόντων.