Σχολικός εορτασμός της Εθνικής Επετείου στο Γυμνάσιο

Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2020

Στο προαύλιο του Γυμνασίου Καλυβίων πραγματοποιήθηκε το πρωί παρουσία των εκπαιδευτικών και των μαθητών, ο επετειακός εορτασμός εν όψει της Εθνικής Εορτής της 28ης Οκτωβρίου 1940, με την απονομή αριστείων και την παράδοση της σημαίας στον μαθητή που θα είναι σημαιοφόρος.

Συγκεκριμένα, ο Διευθυντής κ. Ευστάθιος Πίτσας, μίλησε στους μαθητές για το ιστορικό της εποποιίας στα βουνά της Πίνδου το 1940, ενώ στη συνέχεια απονεμήθηκαν τα αριστεία-βραβεία, οι έπαινοι προσωπικής βελτίωσης και οι ειδικοί έπαινοι στους/στις μαθητές/τριες του σχολικού έτους 2019-20.

Επίσης αμέσως μετά, ο Διευθυντής του Γυμνασίου παρέδωσε τη σημαία στον σημαιοφόρο και ορίστηκαν οι παραστάτες που θα τον πλαισιώνουν.

Ακολούθησε η προβολή ιστορικού ντοκιμαντέρ, στην αίθουσα εκδηλώσεων, με τους μαθητές να προσέρχονται τμηματικά για να παρακολουθήσουν τα γεγονότα και τις πολεμικές μάχες που διαδραματίστηκαν στο ελληνο-ιταλικό μέτωπο το 1940-41.

Όσον αφορά την εκπροσώπηση του Γυμνασίου με τη συμμετοχή σημαιοφόρων και παραστατών στις αυριανές εορταστικές εκδηλώσεις (Δοξολογία, κατάθεση στεφάνων κ.α.), θα πραγματοποιηθεί τηρώντας τα ισχύοντα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κοροναϊού Covid-19.