Το ¨τσίκνισε¨ ο Σύλλογος Γυναικών Καλυβίων

Πέμπτη 20 Φεβρουαρίου 2020

Με το παραδοσιακό τσίκνισμα, πάρα τα παιχνίδια του καιρού, γιορτάστηκε και φέτος η Τσικνοπέμπτη από τον Σύλλογο Γυναικών Καλυβίων, στη μικρή πλατεία του χωριού μας, με τις ψησταριές να ετοιμάζουν σουβλάκια και λουκάνικα, με σπιτικές πίτες και γλυκίσματα, ενώ το γλέντι συνεχίστηκε με πολύ κέφι και χορούς!

Με την Πρόεδρο Μαίρη Ζαπαντιώτη και τα μέλη της διοίκησης να παίρνουν άριστα στην προετοιμασία της γιορτής, η πλατεία γέμισε με κόσμο, ενώ τα εύσημα, για το τέλειο ψήσιμο των μεζέδων, πρέπει να αποδοθούν στους κύριους Κώστα Παπαγεωργούση και Χρήστο Ανδρέσσα, ενώ πολλές ευχαριστίες εκφράζονται και προς τους χορηγούς!

Το παρόν έδωσαν ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, ο τοπικός σύμβουλος, Γιάννης Αντωνόπουλος, ο Χοράρχης της Χορωδίας Καλυβίων, Νίκος  Στρατόπουλος, ενώ παρευρέθηκαν πολλές κυρίες μέλη του Συλλόγου Γυναικών καθώς και τα κορίτσια του χορευτικού που χόρεψαν ελληνικούς χορούς!

Η Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας του Τριωδίου (Κρεατινής) ονομάζεται Τσικνοπέμπτη ή Τσικνοπέφτη, επειδή την ημέρα αυτή στα σπίτια και όχι μόνο, ψήνουν κρέας και η «τσίκνα» είναι διάχυτη στον αέρα.