Προς αξιοποίηση τα δυο κλειστά σχολεία του χωριού μας;

Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2020

Προτάσεις που αφορούν την αξιοποίηση για πολιτιστικούς σκοπούς, των δυο κλειστών σχολικών κτιρίων στους οικισμούς Πλατάνου και Αγίου Γεωργίου Καλυβίων, έχουν καταθέσει προσφάτως προς τον Δήμο Αγρινίου, πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.

Οι προτάσεις έχουν να κάνουν αρχικά με τη συντήρηση και ανάδειξη των δυο αυτών κτιρίων τα οποία είναι αναξιοποίητα και όσο περνούν τα χρόνια ¨δοκιμάζονται» από τις φθορές και την εγκατάλειψη, στις αίθουσες και στους εξωτερικούς τους χώρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αξιόλογοι και δραστήριοι σύλλογοι που έχουν δείξει έμπρακτο ενδιαφέρον για να αναλάβουν να ξαναδώσουν ¨ζωντάνια¨ στα παλιά σχολεία του χωριού μας, έχουν αποστείλει επιστολές προς το Δήμο Αγρινίου - Διεύθυνση Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού, με αναλυτικές και τεκμηριωμένες προτάσεις που θα συμβάλλουν στην άμεση χρήση τους ως ¨κυψέλες¨ πολιτισμού αλλά και ως χώροι επιστημονικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Αυτό που απομένει για τη συνέχεια, είναι να υπάρξει τόσο από την πλευρά του Τοπικού Συμβουλίου της Κοινότητας Καλυβίων, όσο και από την Σχολική Επιτροπή του Δήμου Αγρινίου, αξιολόγηση των προτάσεων που κατατέθηκαν, ώστε στη συνέχεια το Δημοτικό Συμβούλιο Αγρινίου να λάβει την τελική απόφαση για την αξιοποίηση των κτιρίων.

Ας ελπίσουμε ότι, μετά από 15 και πλέον χρόνια τα σχολικά κτίρια και οι προαύλιοι χώροι τους στους δυο οικισμούς, θα μπορέσουν  να σωθούν και να αναδειχθούν προς όφελος όχι μόνο των συλλόγων (για ευνόητους λόγους δεν τους αναφέρουμε), αλλά και της τοπικής κοινωνίας, που είναι πάντα θετική σε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες.