Νίκη και… λύτρωση για τον ΠΑΟΚ Καλυβίων

Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020

Με θαυμάσιο κτύπημα φάουλ στο 93΄ από τον Γιάννη Στρατόπουλο, ο ΠΑΟΚ Καλυβίων πήρε σήμερα σπουδαία νίκη εκτός έδρας με σκορ 2-3, με αντίπαλο τον Απόλλωνα Μαγούλας.

Το παιχνίδι διεξήχθη στο γήπεδο Νεοχωρίου και οι Καλυβιώτες προηγήθηκαν στο πρώτο εικοσάλεπτο με 0-2. Το πρώτο γκολ σημείωσε στο 9΄ ο Γ. Στρατόπουλος με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Στο 21΄πάλι ο Στρατόπουλος από πλάγια έκανε παράλληλη χαμηλή πάσα και ο επερχόμενος Β. Βελέντζας μέσα από την μικρή περιοχή σημείωσε το 0-2 για την ομάδα του.

Στο 38΄ λεπτό οι γηπεδούχοι εκτέλεσαν κόρνερ, ο Ζαφείρης με κεφαλιά θέλησε να απομακρύνει από την άμυνα, αλλά η μπάλα με αρκετή δύναμη κατευθύνθηκε στα δίκτυα της ομάδας του (αυτογκόλ), με τους γηπεδούχους να μειώνουν έτσι σε 1-2.

Στο 35ο Γ. Λαθύρης ο οποίος μέχρι τότε έκανε σπουδαίο παιχνίδι για τους φιλοξενούμενους, τραυματίστηκε στον αυχένα μετά από σύγκρουση με αντίπαλο αμυντικό και αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του.

Η ομάδα του ΠΑΟΚ από το σημείο αυτό και μετά, αποδιοργανώθηκε, και ειδικά στο δεύτερο μέρος του αγώνα δεν δημιούργησε φάσεις, ενώ στο 71΄ ισοφαρίστηκε σε 2-2 όταν μετά από φάση διαρκείας οι παίκτες της Μαγούλας αρχικά είχαν δοκάρι, στη συνέχεια νέο σουτ απέκρουσε ο Πατσαούρας και τελικά  με σουτ  του Ξάνθου η μπάλα κατέληξε στα δίκτυα.

Στο 88΄αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα ο Παπαγεωργίου, ενώ στις καθυστερήσεις (93΄) είχαμε το τρίτο γκολ για τους Καλυβιώτες, και έντονους πανηγυρισμούς των παικτών.

Εκείνη τη στιγμή εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο φίλαθλοι των γηπεδούχων οι οποίοι διαμαρτύρονταν κατά των αντίπαλων παικτών. Συνέπεια όλων αυτών ήταν να επικρατήσει αναστάτωση στο γήπεδο για αρκετά λεπτά και να αποβληθεί ο Δ. Φαναριώτης, υπαιτιότητα των επεισοδίων.

Διαιτητές της αναμέτρησης, που έγινε στα πλαίσια της 17ης αγωνιστικής, ήταν οι κ.κ. Β. Λιόνας, Κ. Καζανάς και Αντ. Σπυρόπουλος.

Απόλλων Μαγούλας

Σ. Μπότας, Φ. Μαρκόπουλος, Ι. Γάρος, Χ. Σερακιώτης, Ν. Τσακαλώζος, Δ. Ελευθεράτος, Ε. Παπαγεωργίου, Ε. Ντερβισάι, Β. Βασκαντήρας, Χ. Τσιρώνης, Π. Φούντας.

ΠΑΟΚ Καλυβίων

Χ. Πατσαούρας, Ε. Παπουτσής, Σ. Ζαφείρης, Θ. Μπελεβώνης, Δ. Φαναριώτης, Χ. Ζαχαράτος, Χ. Θεοχάρης, Γ. Στρατόπουλος, Β. Βελέντζας, Φ. Χετάϊ, Γ. Λαθύρης.