Μεσολόγγι: Με επιτυχία ο Πανελλήνιος Αγώνας Γενικής Αεροπορίας

Οργανωτής του αγώνα ήταν η Ελληνική Αεραθλητική Ομοσπονδία (ΕΛ.Α.Ο.), την επιμέλεια είχε η Επιτροπή Γενικής Αεροπορίας (Ε.Γ.Α.) διαχειριστής του αγώνα ήταν η Αερολέσχη Μεσολογγίου και διεξήχθη στο αεροδρόμιο της πόλης, με περισσότερες από 20 συμμετοχές και σύμφωνα με τον Εθνικό κανονισμό Γ.Α. « Προσγειώσεις ακριβείας και χρονομέτρηση κύκλου» έκδοσης 2010, ενώ προσμετρήθηκε στην αξιολόγηση των σωματείων.

Το Άθλημα της Γενικής Αεροπορίας, προσφέρει την δυνατότητα στους λάτρεις των αεροσκαφών και της πτήσης, να ασχοληθούν με τον Αεραθλητισμό.

Σύμφωνα με τον Γενικό τμήμα του Αθλητικού Κώδικα της FAI, τα αγωνίσματα της Γενικής Αεροπορίας αφορούν σε αεροπλάνα (airplanes) κατηγορίας «C» καθώς και αεροσκάφη καθέτου Από-προσγείωσης (Vertical Take-off & Landing Aircraft) κατηγορίας «H».

Τα αγωνίσματα της Γενικής Αεροπορίας διέπονται από Διεθνείς (FAI) ή Εθνικούς (NAC), κανονισμούς, ανάλογα με την εκάστοτε διοργάνωση. Κατά κύριο λόγω τα πληρώματα των αεροπλάνων στελεχώνονται από δύο (2) άτομα, εκ των οποίων μόνο ο ένας, ο Κυβερνήτης, είναι υποχρεωτικό να είναι κάτοχος πτυχίου χειριστή, με αυτόν τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία σε ευρύ κοινό να ασχοληθεί με το Άθλημα.

Ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος, δήλωσε σχετικά:

Ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός φιλοξενήθηκε στην πόλης μας. Στο αεροδρόμιο του Μεσολογγίου διεξήχθη με πολλές συμμετοχές ο Πανελλήνιος Αεραθλητικός Αγώνας Γενικής Αεροπορίας και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολιτών απ’ όλη την Ελλάδα. Με αυτές τις διοργανώσεις ο Δήμος μας αποκτά προστιθέμενη αξία και αποδεικνύουμε για άλλη μία φορά ότι, η περιοχή μας μπορεί να αναλάβει μεγάλα αθλητικά γεγονότα και μάλιστα με επιτυχία.

Έχουμε στα χέρια μας μια πολύτιμη περιουσία, τις υποδομές, τις οποίας σταδιακά θέλουμε να αναβαθμίσουμε, ώστε να γίνει ένα φιλόξενο, άνετο και ουσιαστικό για την ανάδειξη της περιοχής σημείο πρόσβασης πιλότων και επισκεπτών!»

Όλα τα μέλη και οι εκπρόσωποι των αερολεσχών εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους για την φιλοξενία και την άρτια διοργάνωση ενός αγώνα με πολύ υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού και αρκετά καλές επιδόσεις.

Επίσης, αρκετός κόσμος επισκέφθηκε το προηγούμενο διήμερο τις εγκαταστάσεις του μικρού αεροδρομίου για να δουν από κοντά τα αεροπλάνα και τις προσπάθειες των πιλότων τους.

Την Κυριακή (25/09) δόθηκαν κύπελλα και αναμνηστικά στους συμμετέχοντες που διακρίθηκαν.

Επιμέλεια: Γιώργος Αν. Πανταζόπουλος

Φωτογραφίες: Νίκος Παπαλέξης (Μεσολόγγι) και Αερολέσχη Μεσολογγίου