Το 2ο ΕΠΑΛ Αγρινίου στο «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σκοπός της επίσκεψης των μαθητών ήταν να παρέμβουν εικαστικά δίνοντας μια ακόμη νότα αγάπης και ανθρωπιάς  στολίζοντας το σπίτι με τα Αερόστατα της Αγάπης. Η δράση αυτή υλοποιήθηκε στα πλαίσια  του εθελοντισμού (Υousmile) προσφέροντας  έτσι, ένα  κομμάτι  στο παζλ που πάνω του πατάνε χιλιάδες παιδιά που δεν είχαν τύχη να έχουν ένα ασφαλές σπιτικό. Η δράση του σχολείου  ονομάζεται  «Παιδιά που βοηθάνε παιδιά».

Οι μαθητές με ιδιαίτερο ταλέντο και χαρά έκαναν την εικαστική  παρέμβαση με τα αερόστατα που κατασκευάσθηκαν με την καθοδήγηση της κας Ξένου. Στη συνέχεια  ξεναγήθηκαν στους χώρους της Ημερήσιας Φροντίδας από την υπεύθυνη  Ψυχολόγο κ. Χαραλαμποπούλου και την, κα Σοφία Σακαβέλα,  οι οποίες ενημέρωσαν  τα παιδιά για τις δράσεις  του οργανισμού, για τις υπηρεσίες και  το παιδαγωγικό και κοινωνικό έργο που παρέχεται στα  παιδιά   που φιλοξενούνται.

Ξεκίνησε ως επιθυμία του 10χρονου Ανδρέα Γιαννόπουλου, που λίγο πριν χάσει τη μάχη για τη ζωή, αποτύπωσε στο ημερολόγιο του το παιδικό αυτό όραμα.

“Βαθιά μας πεποίθηση είναι ότι τέτοιες επισκέψεις εκπέμπουν πολλαπλά μηνύματα αγάπης ,εθελοντικής προσφοράς και ευαισθητοποίησης για  το μεγάλο πρόβλημα  παιδιών που βρίσκονται σε κίνδυνο .

Να συγχαρούμε ιδιαίτερα τους μαθητές του τμήματος Βρεφονηπιοκόμων και τις εκπαιδευτικούς του σχολείου μας κυρίες  Ξένου Ε. και Γεωργίου Ε. που διακρίνονται για την  παιδαγωγική τους ευαισθησία την διάθεση προσφοράς και την επαγγελματική κατάρτιση  στέλνοντας μηνύματα πανανθρώπινα στους μαθητές μας και γενικότερα στην κοινωνία”, καταλήγει η ανακοίνωση.