Επιτυχημένη δράση προληπτικής ιατρικής από το ¨Χαμόγελο του Παιδιού¨ στην Μακρυνεία

Συγκεκριμένα, από την Τρίτη 12 Μαρτίου έως την Παρασκευή 15 Μαρτίου 2019, το Κινητό Πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» στάθμευσε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Ματαράγκας και σε προαύλιο χώρο κοντά στο Δημοτικό Κατάστημα Γαβαλούς, για προληπτικές εξετάσεις σε παιδιά και ενήλικες.

Πραγματοποιήθηκαν εθελοντικά από γιατρούς, ιατρικές εξετάσεις κατά τις οποίες εξετάστηκαν 211 μαθητές και μαθήτριες των δημοτικών σχολείων της Μακρυνείας, καθώς και 12 ενήλικες, ενώ πραγματοποιήθηκαν συνολικά 692 εξετάσεις που αφορούσαν τον Προληπτικό, Ιατρικό/Οδοντιατρικό Έλεγχο για παιδιά/μαθητές και Γενικό Ιατρικό Έλεγχο σε ενήλικες κατοίκους της περιοχής.

Το προσωπικό από το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που συμμετείχε στην δράση ήταν, η Μαίρη Καλύβα, Κοινωνική Λειτουργός, από το γραφείο της Πάτρας, η Κλεοπάτρα Χρέλια, Παιδιάτρος, από την Αθήνα, ο Παναγιώτης Κουμουλίδης, οδηγός της Κινητής Μονάδας «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», καθώς και οι Αναστασία Μήτσου, Κοινωνική Λειτουργός και Μαρία Πρεβεζάνου, Εκπαιδευτικός, από την Ημερήσια Φροντίδα που εδρεύει στα Καλύβια Αγρινίου.

Η δράση Προληπτικής Ιατρικής υλοποιήθηκε στο κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ» του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε συνεργασία με τις κοινωνικές δομές του Δήμου Αγρινίου και συγκεκριμένα, με το Κέντρο Κοινότητας - Παράρτημα Ρομά, το Κοινωνικό Ιατρείο και το Κοινωνικό Φαρμακείο, τον Ιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Αγρινίου, το Γενικό Νοσοκομείο Αγρινίου και τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Αγρινίου.

Επίσης συνέδραμαν, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ματαράγκας, Βασίλης Γκρέκας, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Ανδρέας Τσούφης, το Αστυνομικό Τμήμα Ακαρνανίας και το Αστυνομικό Τμήμα Γαβαλούς.

Συμμετείχαν τα εξής σχολεία: Δημοτικό Σχολείο Παπαδατών, Δημοτικό Σχολείο και το Νηπιαγωγείο Ματαράγκας, Δημοτικό Σχολείο Γραμματικούς, Δημοτικό Σχολείο και Νηπιαγωγείο Γαβαλούς.