Print

Συμμετοχή του Γυμνασίου Καλυβίων στο Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Στο Αγρίνιο θα πραγματοποιηθεί στο Μουσικό Σχολείο Αγρινίου στις 26 Απριλίου 2017 και ώρες 08:15-14:30.

Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν ενεργά (εκτός από τους επισκέπτες) περισσότεροι από 370 μαθητές και 68 καθηγητές από 28 σχολεία με 33 έργα.

Το Γυμνάσιο Καλυβίων συμμετέχει με την εργασία των μαθητών «Ηλεκτρονικός εθισμός και εκφοβισμός» με υπεύθυνους εκπαιδευτικούς τους Αθ. Θεοδωρόπουλο, Κ. Φουρνιώτη και Γ. Κολοκύθα.

Το φεστιβάλ περιλαμβάνει πέρα των παρουσιάσεων των μαθητών, έκθεση με τα έργα των μαθητών, μουσικά δρώμενα και ενδιαφέροντα εργαστήρια για μαθητές.

Το 7 ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και στην Αιτωλοακαρνανία διοργανώνεται από τον Σύμβουλο Πληροφορικής Δρ. Σπυρίδωνα Παπαδάκη σε συνεργασία με την Δ/νση Π/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νίας και τη Δ/νση Δ/θμιας Εκπ/σης Αιτ/νία και την τοπική οργανωτική επιτροπή που αποτελείται από εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και υποστηρίζεται από τον Δήμο Αγρινίου.

Παράλληλα το φεστιβάλ γίνεται φέτος σε δεκαεπτά (17) πόλεις στην Ελλάδα στις  26, 27 και 28 Απριλίου.

Το Φεστιβάλ είναι ανοικτό στην κοινωνία και προσκαλούμε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και πολίτες να ενημερωθούν και να λάβουν μέρος σε πρωτότυπες εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες με αντικείμενο την Πληροφορική και την Ψηφιακή Τεχνολογία.

Για περισσότερες πληροφορίες (ιστορικό, υλικό) για το φεστιβάλ μπορεί κανείς να επισκεφθεί την ιστοσελίδα (7digifestait.blogspot.gr)