Προετοιμασίες για τη θεατρική παράσταση του Γυμνασίου Καλυβίων

Η παράσταση θα δοθεί στις 20 Απριλίου, στις 8 το βράδυ και την σκηνοθετική επιμέλεια έχει η καθηγήτρια κα Κολοκύθα Γεωργία.

Να αναφέρουμε ότι, βασίζεται στο θεατρικό έργο «Της κακομοίρας», των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου, που ανέβηκε στις αρχές της δεκαετίας του ‘60 από τον θίασο των Κώστα Χατζηχρήστου, Βασίλη Αυλωνίτη, Γεωργίας Βασιλειάδου και Νίκου Ρίζου, χωρίς επιτυχία.

Το 1963, ο Κώστας Χατζηχρήστος αποφάσισε να μεταφέρει το θεατρικό έργο στον κινηματογράφο, εκμεταλλευόμενος τη μεγάλη του δημοφιλία. Με τα χρόνια ο πρωτότυπος τίτλος της ξεχάστηκε και όλοι την γνωρίζουν ως «Ο Μπακαλόγατος».

Εν τω μεταξύ, η προετοιμασία της παράστασης στο Γυμνάσιο Καλυβίων εξελίσσεται με εντατικό ρυθμό προκειμένου να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα και κυρίως με την σημαντική εθελοντική προσπάθεια όλων όσων μπορούν να βοηθήσουν κατά τον ελεύθερο χρόνο τους.

Στο πλαίσιο αυτής της προετοιμασίας, μαθητές και μαθήτριες του σχολείου δημιουργούν τα σκηνικά της παράστασης, με τη συμμετοχή και επίβλεψη της καθηγήτριας των Καλλιτεχνικών κας  Γεωργίας Βορριά.

Επίσης, τις κατασκευές που χρειάζονται στα σκηνικά, δημιούργησε ο καθηγητής κ. Ηλίας Γοργολίτσας.

Όλα τα παραπάνω εντάσσονται στην γενικότερη αποστολή του σχολείου που είναι η διαμόρφωση του χαρακτήρα των εφήβων, μέσα από ομαδικές – συνεργατικές δραστηριότητες, όπως καλλιτεχνική, περιβαλλοντική  αγωγή, αγωγή υγείας, κ.α.

Στις φωτογραφίες που ακολουθούν θα δείτε τους μαθητές κατά την ώρα εργασίας στο χώρο του Γυμνασίου, όπου δημιουργούνται τα σκηνικά.