Ο αγιασμός στο Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων

Τον αγιασμό τέλεσε στα σχολεία ο πατήρ Θεοδόσης Αθανασόπουλος, πρώτα στο Νηπιαγωγείο, όπου παρέστη η νηπιαγωγός κα Γιούλα Αυγέρη μαζί με τα 20 παιδιά που έχουν εγγραφεί φέτος, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Καλυβίων, Γρ. Τσελεπής και αρκετοί γονείς.

Ακολούθως στο 6τάξιο Δημοτικό Σχολείο, η νέα Διευθύντρια κα Χαρίκλεια Χριστοδούλου και το εκπαιδευτικό προσωπικό,  υποδέχθηκαν με μεγάλη χαρά τα ¨πρωτάκια¨, αλλά και τους υπόλοιπους μαθητές, που συνοδεύονταν από τους γονείς τους, ενώ ο πατήρ Θεοδόσης ευλόγησε με το αγιασμένο νερό όλους τους μαθητές και τους δασκάλους τους και τους ευχήθηκε να έχουν πάντα τη Θεία Φώτιση για να τα προστατεύει και να τα καθοδηγεί.

Η Διευθύντρια του σχολείου κα Χαρίκλεια Χριστοδούλου καλωσόρισε όλους τους μαθητές και τους γονείς και ευχήθηκε σε όλους καλή σχολική χρονιά.

Το σχολείο έχει αναβαθμιστεί οργανικά, έχει γίνει 6 τάξιο, με περισσότερους δασκάλους οι οποίοι μαζί με τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων που θα έρθουν τις επόμενες μέρες, θα εργαστούν ώστε να προσφέρουν ποιοτικό και ουσιαστικό εκπαιδευτικό έργο, που θα συμβάλλει στην συνολική πρόοδο του σχολείου.  

Μετά τον αγιασμό οι μαθητές κάθε τάξης με την καθοδήγηση των δασκάλων τους, παρέλαβαν τα βιβλία, που θα έχουν για τη φετινή χρονιά.

Ακολούθησε η ομιλία του Προέδρου του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων «Παναγία η Γοργοεπήκοος» του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, Θωμά Δρακόπουλου κατά την σημερινή τελετή  του αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά:

«Αγαπητή κα Χριστοδούλου, Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου, αγαπητοί δάσκαλοι,  αγαπητοί γονείς και κηδεμόνες, αγαπητά παιδιά, μια νέα σχολική χρονιά ξεκινά.

 Η φετινή σχολική χρονιά είναι ιδιαίτερα δύσκολη και είναι στο χέρι μας να δηλώσουμε παρόντες με όποιον τρόπο μπορεί ο καθένας μας στην σκληρή καθημερινότητά μας. Είναι χρέος όλων των γονιών να συμμετέχουν.

Παρόλες τις αντιξοότητες εμείς τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων δηλώνουμε παρόν, γεμάτοι όρεξη, διότι τα παιδιά μας αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον και ένα ευχάριστο περιβάλλον.

Σκοπός του τρέχοντος Διοικητικού Συμβουλίου του συλλόγου μας είναι να ενημερώνει τους γονείς και να λειτουργεί ως δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα σε αυτούς και το σχολείο, καθώς και κάθε αρμόδιο λειτουργό ή θεσμό της εκπαίδευσης, συμβάλλοντας ενεργά στην επίλυση τυχόν προβλημάτων.

Οι κύριοι στόχοι του συλλόγου μας και φέτος είναι να συμβάλλει στην αναβάθμιση του σχολείου μας, στην παροχή κάθε βοήθειας και στην δημιουργία εκδηλώσεων πολλαπλών δράσεων για γονείς και παιδιά.

Σκοπός μας είναι ακόμη να ενεργοποιήσουμε και τα παιδιά μας ωθώντας τα σε νέες δημιουργικές και ευχάριστες δραστηριότητες και δημιουργώντας μαζί τους ευχάριστες εμπειρίες από τη σχολική ζωή.

Η συμμετοχή μας στο σύλλογο είναι καθαρά εθελοντική, αλλά θέλουμε να σας βεβαιώσουμε και απολύτως ανταποδοτική.

Γεμίζουμε χαρά βλέποντας ότι μπορούμε να προσθέσουμε ένα λιθαράκι στη βελτίωση της σχολικής ζωής των παιδιών μας και παίρνουμε ζωντάνια από τη δημιουργικότητά τους.

Σας παρακαλούμε λοιπόν για την ανταπόκρισή σας, τουλάχιστον με την εγγραφή και την ετήσια συνδρομή σας προς τον σύλλογο, ώστε να πετύχουμε όλα αυτά και ακόμη περισσότερα όλοι μαζί.

Η συνεργασία όλων μας είναι σημαντική για την επιτυχία των δράσεών μας.

Σας πληροφορούμε ότι, έχουμε ένα πολύ καλό σχολείο, με καλούς δασκάλους, που αφιερώνουν πολύ χρόνο για τα παιδιά μας. Έχουν την ίδια αγωνία με εμάς για το μέλλον των παιδιών μας και προσπαθούμε να υπάρχει άριστη συνεργασία μεταξύ δασκάλων και γονέων, ώστε τα παιδιά να έχουν την καλύτερη δυνατή βοήθεια.

Αυτή η συνεργασία θα πρέπει να υποστηριχθεί και να ενισχυθεί προς όφελος των παιδιών μας.

Το αποτέλεσμα θα είναι να γίνει το σχολείο μας ακόμη καλύτερο, με άριστους μαθητές, αλλά προπάντων σωστούς ανθρώπους.

Σας βεβαιώνουμε ότι, θα είμαστε δίπλα στα παιδιά, συνοδοιπόροι και συμπαραστάτες τους, στο ¨ταξίδι¨ για μάθηση.

Τελειώνοντας θα θέλαμε να καλωσορίσουμε όλα τα παιδιά και ιδιαιτέρως τους μαθητές της Α΄ Τάξης και τους γονείς τους και ευχόμαστε σε όλους καλή και δημιουργική σχολική χρονιά!

Όσον δε αφορά την κα Διευθύντρια και το εκπαιδευτικό προσωπικό του σχολείου, τους ευχαριστούμε από καρδιάς, γιατί είναι επιφορτισμένοι στο να διδάσκουν, να εκπαιδεύουν, να προσέχουν, να αγαπούν και να παιδαγωγούν ότι πολυτιμότερο έχουμε όλοι μας: ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ!

Καλή σχολική χρονιά!»