Εκπαίδευση και Ρομποτική στο Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων

Για το σκοπό αυτό οργανώθηκαν εργαστήρια:

- για τους μαθητές των A', Β', Γ' τάξεων με θέμα: «Νέοι μηχανικοί για παιδιά»

- και για τους μαθητές των Δ', Ε', ΣΤ’, τάξεων με θέμα: «Εισαγωγή στην εκπαιδευτική ρομποτική με WeDo 2.0 για παιδιά».

Μέσα από τις κατασκευές τα παιδιά γνώρισαν βιωματικά τις έννοιες της μετάδοσης κίνησης, συναρμολογώντας και θέτοντας σε κίνηση ένα περιστρεφόμενο δορυφορικό πιάτο, ενώ οι μεγαλύτερες τάξεις ήρθαν σε επαφή με τους αυτοματισμούς και τον τρόπο που αυτοί εφαρμόζονται στην καθημερινότητα, κατασκευάζοντας ένα ρομποτικό αυτοκίνητο!

Ο STEM Education Άρτας ευχαριστεί θερμά, τόσο τους γονείς όσο και τα παιδιά, ενώ ιδιαίτερης μνείας χρήζει το σύνολο του διδακτικού προσωπικού που παρευρέθηκε, παρά το τριήμερο της 25ης Μαρτίου και όχι μόνο παρακολούθησαν, αλλά και ενεπλάκησαν, δείχνοντας ενδιαφέρον για αυτή την πρωτοποριακή εκπαιδευτική διαδικασία.

Να αναφέρουμε τέλος ότι, ο STEM Education (Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης, Τεχνολογίας & Μαθηματικών) αναπτύσσει  ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα  ετήσιας διάρκειας για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Το εκπαιδευτικό περιεχόμενο στηρίζεται σε προγράμματα  κάποιων από τα εγκυρότερα πανεπιστήμια του κόσμου (MIT, Carnegie Mellon, Tufts).