Προετοιμασίες στα σχολεία για τη νέα χρονιά

Αυτό που προέχει είναι η συμπλήρωση των οργανικών κενών σε εκπαιδευτικούς, όπου απαιτείται και η έγκαιρη ολοκλήρωση πρόσληψης αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών ειδικοτήτων, προκειμένου να μην υπάρξουν διδακτικά προβλήματα και τα μαθήματα να διεξάγονται κανονικά.

Το Δημοτικό Σχολείο φέτος θα λειτουργήσει ως εξατάξιο και ήδη οι οργανικές θέσεις δασκάλων είναι συμπληρωμένες για το σχολείο και απομένει η  ανακοίνωση των ονομάτων για τους εκπαιδευτικούς διαφόρων ειδικοτήτων οι οποίοι θα καλύψουν τις επιπλέον εκπαιδευτικές ανάγκες.

Επίσης προγραμματίζονται εντός της εβδομάδας εργασίες καθαριότητας στο  κτίριο, ενώ από συνεργείο του δήμου θα γίνει κοπή χόρτων και κλαδεμάτων στον προαύλιο χώρο.

Στο Νηπιαγωγείο Καλυβίων γίνονται εργασίες καθαριότητας στο κτίριο ενώ θα πρέπει να κοπούν τα χορτάρια στο προαύλιο, εργασίες που θα πραγματοποιηθούν σύντομα.

Στο Γυμνάσιο Καλυβίων όπως πληροφορηθήκαμε ξεκίνησαν εργασίες καθαριότητας και κοπής χόρτων περιμετρικά του σχολικού συγκροτήματος από δυο εκπαιδευτικούς του σχολείου. Επίσης θα χρειασθεί να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης διάβρωσης των τοίχων και το βάψιμο εξωτερικά του κτιρίου, που έμειναν ημιτελή από τον περασμένο Μαίο.

Ακόμη πρέπει να κοπούν κλαδιά και να καθαρισθεί από χόρτα ο δρόμος από το Γυμνάσιο μέχρι το κτίριο που στεγάζεται ¨Το Χαμόγελο του Παιδιού¨ αφού έχει ¨κλείσει¨ από την βλάστηση.

Τέλος να πούμε ότι, τα περισσότερα βιβλία βρίσκονται στα σχολεία και θα διανεμηθούν στους μαθητές τις πρώτες μέρες της σχολικής χρονιάς.