Ειρήνη Φαναριώτη, ηθοποιός: ¨Το μέλλον της ανήκει…¨

Πιο συγκεκριμένα, γράφει η δημοσιογράφος Χριστίνα Φαράση στο Esquire Greece:

¨Η ΕΙΡΗΝΗ ΦΑΝΑΡΙΩΤΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ¨.

«Θα φύγω απ΄αυτό το σπίτι. Είστε όλοι τρελοί» Ήταν η ατάκα που έλεγε και ξανάλεγε η Ειρήνη Φαναριώτη στην αυτοσχέδια παράσταση που ανέβασε όταν ήταν μόλις 10 ετών με φίλες της από τη γειτονιά στο Αγρίνιο.

Η ατάκα αυτή λίγα χρόνια μετά βγήκε αληθινή. Στα 18 έφυγε από το Αγρίνιο όχι λόγω της τρελής οικογένειάς της («όλα τα μέλη έχουν σώας τα «φρένας» μας διαβεβαιώνει η ίδια, αλλά για να σπουδάσει αρχικά στη Νομική Αθηνών και εν συνεχεία στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Αθηνών. Τη δικηγορία δεν την άσκησε ποτέ.

Με την υποκριτική ασχολείται εδώ και μία δεκαετία ενώ από τον Ιανουάριο του 2015, όταν ίδρυσε την ομάδα Terre de Semis καταπιάνεται και με τη σκηνοθεσία. «Η στροφή αυτή ξεκίνησε από την ανάγκη μου να παίξω σε παραστάσεις που με αφορούν προσωπικά και να αφηγούμαι τη δική μου πραγματικότητα. Δε θεωρώ τον εαυτό μου σκηνοθέτη

Από τη μία, μου αρέσει να οραματίζομαι κάτι και να προσπαθώ να το δω πάνω στη σκηνή να πραγματοποιείται από την άλλη, όμως, δε θέλω να μην είμαι μέρος αυτής της πραγματικότητας όταν τελειώνουν οι πρόβες».

Τα τελευταία 14 χρόνια η Ειρήνη ζει στο Βύρωνα σε ένα διαμέρισμα που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από εκείνο της απέναντι πολυκατοικίας. «Έχω μια σχέση αγάπης-μίσους με αυτή την εγγύτητα που βιώνουμε όλοι όσοι ζούμε στο κέντρο της Αθήνας». Συγκάτοικοί της είναι ο σύντροφός της, μια σκυλίτσα η Δόμνα και μια γάτα η Τζίνι». 

 

Επίσης, στην ηλεκτρονική σελίδα του Athens Voice, η Ειρήνη Φαναριώτη είναι στα 25 Νέα Πρόσωπα καλλιτεχνών που θα συζητηθούν!

Ο τίτλος του αφιερώματος είναι: «Next Big Thing - Το 2019 θα είναι η χρονιά τους»

Νέα, γενναία, ωραία και δημιουργικά κορίτσια και αγόρια που μας κάνουν να πιστεύουμε ότι το μέλλον τους ανήκει κι αυτή θα είναι η χρονιά τους. Ειρήνη Φαναριώτη, ηθοποιός & σκηνοθέτρια

Γεννημένη στο Αγρίνιο αποφοίτησε από τη Δραματική σχολή του Ωδείου Αθηνών το 2010 και τη Νομική Σχολή Αθηνών το 2011. Τον Ιανουάριο του 2015 ίδρυσε την ομάδα Terre de Semis και σκηνοθέτησε την πρώτη της παράσταση με τίτλο «Μεγάλοι Δρόμοι», βασισμένη σε δύο διηγήματα της Λένας Κιτσοπούλου. Στην πέμπτη κατά σειρά θεατρική της δουλειά ήρθε μαζί με την ομάδα της για πρώτη φορά αντιμέτωπη με ένα αρχαίο κείμενο, ανεβάζοντας «Αισχύλο» και το έργο «Χοηφόροι» στο Δώμα του ΘτΝΚ. Αυτή την περίοδο βρίσκεται σε πρόβες για την παράσταση «Ο αγνός εραστής» σε σκηνοθεσία Άρη Λάσκου.

Πηγές: athensvoice.gr (Ελλάδα - τεύχος 68421/12/2018)

esquire.com.gr