¨΄Ανυδρο¨ πολιτιστικό καλοκαίρι

Σε πολλά κοντινά χωριά ακούμε για εκδηλώσεις με τη συμμετοχή τοπικών συλλόγων, μαθαίνουμε για χορευτικά παραδοσιακά αφιερώματα, για  λαικό - θρησκευτικά πανηγύρια ή μουσικές βραδιές που πραγματοποιούνται με μεγάλη συμμετοχή κόσμου,  όμως όλα αυτά ακούγονται… μακρινά.

Εκτός από την παράσταση της Θεατρικής Ομάδας Καλυβίων στις αρχές καλοκαιριού και την λαική βραδιά με τον Ανδρέα Δρακόπουλο στον οικισμό Αγ. Γεωργίου που οργανώθηκε από ιδιώτη, τίποτα άλλο δεν έγινε και αυτό δείχνει ότι κάπου έχουμε ¨κολλήσει¨ γενικώς.

Ενθυμούμαστε λίγα χρόνια πριν, μέσω της Τ.Κ. Καλυβίων αλλά και του Δήμου Αγρινίου, όλο και κάποια εκδήλωση, μουσική ή χορευτική γίνονταν, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους ντόπιους κατοίκους και σε πολλούς επισκέπτες να παρακολουθήσουν ποικίλες εκδηλώσεις και να ξεφύγουν από τα ίδια και τα ίδια της δύσκολης καθημερινότητας.

Βέβαια αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι, όλα τα προηγούμενα χρόνια στον τόπο μας οι συλλογικές προσπάθειες ήταν ελάχιστες προκειμένου να διοργανωθούν ή να καθιερωθούν κάποιες πολιτιστικές μέρες, ειδικά κατά τη διάρκεια του θέρους, οι οποίες θα ήταν ικανές με έναν καλό σχεδιασμό να προσφέρουν μια διαφορετική ¨νότα¨ και γιατί όχι να προσέλκυσουν με την ποιότητά τους το ενδιαφέρον ντόπιων και ξένων επισκεπτών…

Ακόμη θα λέγαμε ότι, μέσα από κάποιες αξιόλογες τοπικές πολιτιστικές κινήσεις θα αποτελούσε κατά κάποιο τρόπο κίνητρο ώστε να ¨κινητοποιηθούν¨ και να συνδράμουν σε αυτές τις προσπάθειες και οι απανταχού Καλυβιώτες που διαμένουν στο Αγρίνιο, την Πάτρα, την Αθήνα και αλλού, αγαπούν τον γενέθλιο τόπο τους και πιθανά αρκετοί ανάμεσά τους να επιθυμούν να τον βοηθήσουν και να τον προβάλλουν!

Όλα αυτά όμως για να συμβούν, πρέπει όλοι μας, μηδενός εξαιρουμένου, να συνεργαστούμε συλλογικά και να προτείνουμε ιδέες που να μπορούν να υλοποιηθούν, ώστε σιγά σιγά να αλλάξει το σημερινό σκηνικό του ¨άνυδρου¨ πολιτιστικού τοπίου…

Επί της ουσίας αναφερόμαστε σε εκδηλώσεις και παρεμβάσεις που θα στηριχθούν σε ιδέες και προτάσεις ανθρώπων που έχουν γνώσεις και εμπειρία από τέτοιου είδους δράσεις και με βάση ένα στοιχειώδη προγραμματισμό θα δύναται να πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια όλου του έτους και ιδιαιτέρως τους καλοκαιρινούς μήνες.