Οι Ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας, στα Καλύβια

Ιδιαίτερα ο π. Θεοδόσιος επισημαίνει ότι, για το βράδυ της Αναστάσεως και λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες του ναού και παρακαλούνται οι πιστοί από τα σπίτια τους, ευπρεπώς ενδεδυμένοι, να βγουν στις αυλές και στα μπαλκόνια με αναμμένες λαμπάδες και να ψάλλουν όλοι μαζί το «Χριστός Ανέστη».

Ας ευχηθούμε να έρθει σύντομα το χαρμόσυνο μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού, στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Δείτε το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας:

Μεγάλη Δευτέρα, ώρα 7 μ.μ.

Η Ακολουθία του Νυμφίου θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

 

Μεγάλη Τρίτη, ώρα 7 μ.μ.

Η Ακολουθία του Νυμφίου θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

 

Μεγάλη Τετάρτη πρωί ώρα 9 π.μ.

Η Ακολουθία για το Μέγα Ευχέλαιο θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Μετά από μια ώρα από τη λήξη της ακολουθίας και κατά τη διάρκεια της ημέρας, θα υπάρχει στον προαύλιο χώρο του ναού, Άγιο Ευχέλαιο.

 

Μεγάλη Τετάρτη ώρα 7 μ.μ.

Η Ακολουθία θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

 

Μεγάλη Πέμπτη βράδυ ώρα 6.30.μ.μ.

Η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών ή Δώδεκα Ευαγγελίων, θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

- Παρακαλούνται οι πιστοί στα σπίτια τους, κατά την ώρα της Ακολουθίας της Σταύρωσης, όπου θα χτυπούν πένθιμα οι καμπάνες του ιερού ναού, να γονατίσουν ευλαβικά και να προσευχηθούν.

 

Μεγάλη Παρασκευή, πρωί ώρα 8 π.μ.

Η Ακολουθίες των Ωρών και του Εσπερινού της Αποκαθήλωσης, θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

- Παρακαλούνται οι πιστοί στα σπίτια τους, κατά την ώρα της Ακολουθίας της Αποκαθήλωσης να γονατίσουν ευλαβικά και να προσευχηθούν.

 

Μεγάλη Παρασκευή, βράδυ, ώρα 7 μ.μ.

Παρακαλούνται οι πιστοί στα σπίτια τους, κατά την ώρα της Ακολουθίας του Αγίου Πάθους και της περιφοράς εντός του ναού του Επιταφίου, να γονατίσουν και να προσευχηθούν.

Σε αυλές και μπαλκόνια να ανάψουν καντήλια και κεριά κατά το έθιμο. Δεν θα γίνει λιτάνευση προς το κοιμητήριο του παλαιού ναού Αγίου Νικολάου.

 

Μέγα Σάββατο, πρωί, ώρα 8 π.μ.

Η Ακολουθία του Εσπερινού της Ανάστασης, θα γίνει στο εξωκλήσι της Αγίας Ελεούσας στον οικισμό Αγ. Γεωργίου Καλυβίων, κεκλεισμένων των θυρών.

Το πρωί κατά την πρώτη Ανάσταση, θα χτυπήσουν οι καμπάνες χαρμόσυνα στους ναούς του χωριού.

 

Μέγα Σάββατο, βράδυ ώρα 11 μ.μ.

Η ακολουθία της Αναστάσεως θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

- Φέτος το Άγιο Φως από τον Πανάγιο Τάφο, δεν θα μεταφερθεί στους ιερούς ναούς λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας.

- Λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα θα χτυπήσουν χαρμόσυνα οι καμπάνες του ναού και όταν ο ιερέας ψάλλει το «Χριστός Ανέστη» παρακαλούνται οι πιστοί από τα σπίτια τους, ευπρεπώς ενδεδυμένοι, να βγουν στις αυλές και στα μπαλκόνια με αναμμένες λαμπάδες και να ψάλλουν όλοι μαζί το «Χριστός Ανέστη».

 

Κυριακή του Πάσχα, ώρα 7 μ.μ.

Η ακολουθία του Εσπερινού της Αγάπης θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών.

Να θυμίσουμε ότι, η Διαρκής Ιερά Συνόδος της Εκκλησίας της Ελλάδος προτρέπει όλους τους πιστούς να κατανοήσουν ότι τη φετινή Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση, κατ' άκραν εκκλησιαστική οικονομία και επειδή οφείλουμε όλοι να συνειδητοποιήσουμε την κρισιμότητα των καιρών, οφείλουμε να παραμείνουμε στο σπίτι, προσηλωμένοι στην κατ᾿ οίκον προσευχή».