Με θετικές εντυπώσεις ολοκληρώθηκε το 1ο “AGRINIO MUSIC FLY IN 2018”

Από Παρασκευή απόγευμα 31/8 έως Κυριακή Μεσημέρι 2/9/2018 το Αγρίνιο έζησε τον αεροπορικό παλμό καθότι πολλές πτητικές συσκευές χρωμάτιζαν τους ουρανούς πάνω από την πόλη.

Για την επιτυχία της διοργάνωσης σημαντική ήταν η προσφορά της Ακτίνας Εθελοντισμού του Δήμου Αγρινίου όπως και η χορηγία των φιαλιδίων νερού που είχε ευγενικά την διάθεση να μας χορηγήσει η εταιρεία ΚΟΡΠΗ.

Το Σάββατο βράδυ (1/9/2018) το κοινό απόλαυσε τον Κώστα Μακεδόνα συνοδευόμενο από την Γιάννα Φαφαλιού σε μια μοναδική συναυλία που έγινε στο αεροδρόμιο. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο Κώστας Μακεδόνας είναι μια από τις πιο σημαντικότερες φωνές του Ελληνικού τραγουδιού και τραγούδησε πολλά δικά του και όχι μόνο αγαπημένα τραγούδια και καταχειροκροτήθηκε από το κοινό. Επιπροσθέτως πρέπει να πούμε ότι ο Κώστας Μακεδόνας είναι αεροπόρος, εκπαιδευτής και πιλότος αερογραμμών. Κάτι που ήταν ιδιαίτερα σημαντικό για εμάς. Η Αερολέσχη Αγρινίου τον έκανε επίτιμο μέλος της και του χάρισε την επίσημη ασημένια καρφίτσα της καθώς και την επίσημη στολή. Η στολή περιελάμβανε μπλουζάκι πόλο με κεντημένο το όνομα πάνω του και καπέλο Τζόκεϊ.

Για την εκδήλωση επισκέφθηκαν το αεροδρόμιο αεροσκάφη από την Αερολέσχη Θεσσαλονίκης, την Αερολέσχη Πρέβεζας, την Αερολέσχη Θήβας, την Αερολέσχη Αράξου, την Αερολέσχη Μεσολογγίου καθώς και ο χειριστής Paramotor Δημήτρης Κολιάκος, ο οποίος εντυπωσίασε τους παρευρισκόμενους με τις ακροβατικές μανούβρες του Paramotor. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι ένας από τους οκτώ κορυφαίους χειριστές στον κόσμο και έχει βραβευθεί με χρυσό μετάλιο στην Κίνα. Κατά την διάρκεια των εκδηλώσεων πέταξαν αεροσκάφη διαφόρων τύπων όπως 3Axis, W/S, Paramotor καθώς και Αλεξίπτωτα Πλαγιάς προσδίδοντας διαφορετικό χρώμα το κάθε ένα στην εκδήλωση.

Συγχαρητήρια στα στελέχη της Αερολέσχης για την «αξιόλογη πρωτοβουλία και το εντυπωσιακό θέαμα που προσέφεραν στο κοινό» εξέφρασε ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου με την ευχή να ακολουθήσουν και άλλες ανάλογες διοργανώσεις. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν   οι αντιδήμαρχοι Μαρία Παπαγεωργίου, Νίκος Γκρίζης,  Γιάννης Φαρμάκης, Κώστας Καλαντζής,  ο Δημοτικός Σύμβουλος Χρήστος Γκούντας και ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αιτωλ/νίας  Χριστόφορος Μπόκας.

Ο σκοπός της Αερολέσχης μέσω αυτής της εκδήλωσης ήταν να κάνει γνωστή την ύπαρξη της στον κόσμο που πιθανώς δεν την γνωρίζει, να δώσει την αφορμή στο κοινό να γνωρίσει τον χώρο της και την δράση της και να παροτρύνει τους νέους να ασχοληθούν με τον αεραθλητισμό.

Η Αερολέσχη Αγρινίου ευχαριστεί όσους συνέβαλλαν στην επιτυχή διοργάνωση της εκδήλωσης καθώς και τους πολίτες που επεσκέφθησαν τον αεροδρόμιο.

Αξιοσημείωτα της διοργάνωσης:

Πρώτη φορά γίνεται συναυλία στο Παλαιό Πολιτικό Αεροδρόμιο Αγρινίου

Πρώτη φορά γίνεται συναυλία σε Αεροδρόμιο Γενικής Αεροπορίας στην Ελλάδα

Το πρώτο αεροσκάφος που ήρθε και το τελευταίο που έφυγε ήταν από την Αερολέσχη Θεσσαλονίκης

Η Γιάννα Φαφαλιού που τραγούδησε με τον Κώστα Μακεδόνα ξανάρθε στο Αγρίνιο μετά από πολλά χρόνια, όπου τότε δούλεψε δυο σαιζόν σαν τραγουδίστρια

Πηγή: alag.gr