Το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων στο «2ο Φεστιβάλ Πορτοκαλιού»

Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022

Εκπαιδευτική δράση στα πλαίσια του «2ου Φεστιβάλ Πορτοκαλιού» που διοργανώνεται στα Καλύβια Αγρινίου, από 18 έως 20 Νοεμβρίου 2022, πραγματοποίησαν σήμερα εκπαιδευτικοί και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου της Κοινότητας Καλυβίων.

Συγκεκριμένα, οι μαθητές των Δ', Ε' και Στ' τάξεων, μαζί με τους δασκάλους τους, Βάσια Τσέλιου, τον Σπύρο Ζάκα και την Αμαλία Ζαλοκώστα είχαν την ευκαιρία να ακούσουν ενδιαφέροντα στοιχεία που αφορούν την καλλιέργεια και την διατροφική χρησιμότητα της πορτοκαλιάς, κατόπιν συζήτησαν και αντάλλαξαν εμπειρίες για το συγκεκριμένο δέντρο, καθώς και για την συλλογή του καρπού που γίνεται αυτή την εποχή στην περιοχή μας, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί ένα αγροτικό προϊόν για την ποιότητα του οποίου, φημίζεται ο νομός μας!

Την ξενάγηση και την ενημέρωση έκαναν, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου και ο Αντώνης Ναστούλης, εικαστικός, ο οποίος στη συνέχεια καθοδήγησε τα παιδιά στο να δημιουργήσουν ζωγραφιές με θέμα την πορτοκαλιά.

Τα παιδιά ζωγράφισαν θέματα όπως, το δέντρο πορτοκαλιάς, τα κλαδιά με τους καρπούς κ.ά. κάνοντας μάλιστα και έναν ¨φιλικό¨ διαγωνισμό ζωγραφικής, ενώ κατόπιν περιηγήθηκαν στην έκθεση με το φωτογραφικό υλικό το οποίο παρουσιάζεται στη γιορτή.

Ο Προέδρος Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, ανέφερε συγκεκριμένα:

«Ξεκίνησε σήμερα το ¨2ο Φεστιβάλ Πορτοκαλιού¨ όπου υποδεχθήκαμε τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, συζητήσαμε μαζί τους για το πορτοκάλι και ζωγράφισαν με τα μολύβια τους, ενώ τους προσφέρθηκε φρέσκος χυμός.  Ευχαριστώ τους δασκάλους πού συνόδευσαν τα παιδιά, καθώς και τις κυρίες του Συλλόγου Γυναικών, του Χορευτικού τμήματος και της Χορωδίας που φρόντισαν για την επιτυχία της εκδήλωσης».

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, ευχαριστούν πολύ για την πρόσκληση και τη φιλοξενία στο Φεστιβάλ Πορτοκαλιού καθώς και για την ευκαιρία που δόθηκε στα παιδιά να γνωρίσουν καλύτερα τον τόπο τους.

Να θυμίσουμε ότι, ο Δήμος Αγρινίου, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και την Κοινότητα Καλυβίων, διοργανώνουν το φετινό «2ο  Φεστιβάλ Πορτοκαλιού» (18, 19 & 20/11) στα Καλύβια.