Άνοιξε τις "πύλες" της η Φιλοτελική έκθεση στο Αγρίνιο 

Σάββατο 5 Νοεμβρίου 2022

Πραγματοποιήθηκαν σήμερα τα εγκαίνια της Εθνικής Συναγωνιστικής Φιλοτελικής Έκθεσης: «50 ΧΡΟΝΙΑ Φ.Ε. ΑΓΡΙΝΙΟΥ – 2022», που ετοίμασε η Φιλοτελική Εταιρεία Αγρινίου, στην Παλαιά Δημοτική Αγορά Αγρινίου.

Η έκθεση, η οποία διοργανώνεται με την υποστήριξη του Δήμου Αγρινίου, των ΕΛΤΑ και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, θα διαρκέσει από τις 5 έως τις 12 Νοεμβρίου.

Στην εκδήλωση εγκαινίων παραυρέθηκαν ο Δήμαρχος Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Διευθυντής Φιλοτελισμού ΕΛΤΑ, Λάζαρος Λαζαρίδης και εκ μέρους του προέδρου της Ελληνικής Φιλοτελικής Ομοσπονδίας, Ν. Μαλλούχου, ο Βαγγέλης Καρράς, ο Δήμαρχος Θέρμου Σπύρος Κωνσταντάρας, ο Δήμαρχος Ξηρομέρου, Γιάννης Τριανταφυλλάκης και πολλοί φιλοτελιστές.

Χαιρετισμός Δημάρχου Αγρινίου κ. Γεωργίου Παπαναστασίου

«Πενήντα χρόνια αφιερωμένα στον φιλοτελισμό! Μισός αιώνας συμβολής της Φιλοτελικής Εταιρείας Αγρινίου στην διάδοση και εμπέδωση των φιλοτελικών αξιών. Είμαι ξεχωριστά χαρούμενος γιατί οι φίλοι του γραμματόσημου θα μπορούν, από τις 5 έως τις 12 Νοεμβρίου, να θαυμάσουν εκθέματα υψηλής ιστορικής και καλλιτεχνικής αξίας.

Οι Αγρινιώτες, αλλά και οι επισκέπτες της πόλης, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ταξίδι στον χρόνο και τον πολιτισμό μέσα από σπάνια εκθέματα. Εκπροσωπώντας όλους τους Αγρινιώτες θέλω να συγχαρώ τα δραστήρια μέλη της Φιλοτελικής Εταιρείας που οραματίστηκαν και εργάστηκαν με κόπο για την διοργάνωση της έκθεσης.

Προσωπικά, θέλω να σας ευχαριστήσω για τους εικαστικούς θησαυρούς που γενναιόδωρα μοιράζεστε μαζί μας. Το έργο σας αναγνωρίζεται και εκτιμάται σε όλη τη Χώρα».

Χαιρετισμός Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος, κ. Νεκτάριου Φαρμάκη:

«Η διαδρομή της Φιλοτελικής Εταιρείας Αγρινίου έρχεται να μας θυμίσει πως παρότι στην σύγχρονη εποχή η επικοινωνία γίνεται κυρίως ηλεκτρονικά, η κλασσική επικοινωνία με το ταχυδρομείο, ταυτίζεται με την αξία του φιλοτελισμού η οποία είναι τεράστια από κάθε άποψη. Συνδυάζει την πνευματική καλλιέργεια του ανθρώπου με την ευχάριστη διάθεση ελεύθερου χρόνου. Παράλληλα, το γραμματόσημο αποτελεί ένα ισχυρό μέσο διάδοσης ιδεών και πληροφοριών. Μέσω αυτού προβάλλονται οι δραστηριότητες της κάθε χώρας και οι συλλέκτες έρχονται σε επαφή με ανθρώπους απ’ όλο τον κόσμο.

Ο φιλοτελισμός διακατέχεται από μια μαγνητική δύναμη ικανή να αποσπάσει τους συλλέκτες από τη ρουτίνα της καθημερινότητας, ψυχαγωγεί, απομακρύνει από ψυχοφθόρες ροπές, διευρύνει τις γνώσεις, οδηγεί στην ανάπτυξη της κρίσης, στην καλλιέργεια της καλαισθησίας και της μεθοδικότητας.

Υπό αυτό το πρίσμα, αλλά και για τη διαρκή προσφορά της αξίζουν συγχαρητήρια στην Φιλοτελική Εταιρεία Αγρινίου για την πρωτοβουλία της να οργανώσει την Εθνική Συναγωνιστική Έκθεση με τίτλο: «50 ΧΡΟΝΙΑ Φ.Ε. ΑΓΡΙΝΙΟΥ-2022», καθώς μέσα από τη διαρκή της δράση επιτυγχάνεται η προαγωγή, διάδοση και προβολή των πολιτιστικών αξιών του φιλοτελισμού και η διάσωση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς».

Χαιρετισμός Διευθυντή Φιλοτελισμού ΕΛΤΑ κ. Λάζαρου Λαζαρίδη:

«Τα Ελληνικά Ταχυδρομεία χαιρετίζουν την Φιλοτελική Έκθεση «50 ΧΡΟΝΙΑ Φ.Ε. ΑΓΡΙΝΙΟΥ–2022». Στεκόμαστε αρωγοί σε κάθε φιλοτελική δράση που προβάλλει στοιχεία του πολιτισμού και της ιστορίας της χώρας μας.

Ειδικότερα, στηρίζουμε διαχρονικά την Φιλοτελική Εταιρεία Αγρινίου, που φέτος συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής και έχει να επιδείξει έντονη φιλοτελική δραστηριότητα και ένα πολύπλευρο έργο στη διάχυση του Φιλοτελισμού, αποτελώντας φάρο πολιτισμού για την πόλη του Αγρινίου.

Συνεχίζοντας λοιπόν, την παράδοση των συνεργασιών μας όλα αυτά τα χρόνια, τα ΕΛΤΑ είναι παρόντα και σε αυτήν τη δράση της Φ.Ε. ΑΓΡΙΝΙΟΥ με μία αναμνηστική σφραγίδα για την επέτειο. Σας ευχαριστούμε για το έργο σας στην προώθηση του Φιλοτελισμού και ευελπιστούμε στη συνέχεια της συνεργασίας μας προς όφελος του ελληνικού γραμματοσήμου και των Ελλήνων φιλοτελιστών».

Χαιρετισμός Προέδρου Φιλοτελικής Εταιρείας Αγρινίου κ. Ιωάννη Σκαρμούτσου:

«Η Φιλοτελική Εταιρεία Αγρινίου συμπληρώνει φέτος το 2022, πενήντα (50) χρόνια από την ίδρυσή της. Σε αυτόν το μισό αιώνα προσπαθούσε να προσφέρει στον πολιτισμό της ευρύτερης περιοχής μας, με εκθέσεις και πλήθος εκδηλώσεων όχι μόνο στο Αγρίνιο αλλά σε όλο το νομό Αιτωλοακαρνανίας.

Για να γιορτάσουμε τα 50 χρόνια μας, είχαμε σκοπό να διοργανώσουμε μια περιφερειακού τύπου φιλοτελική έκθεση. Όταν έγιναν γνωστές οι προθέσεις μας, πλήθυναν οι φωνές από το σύνολο των φιλοτελικών σωματείων από όλη την Ελλάδα, διαπιστώνοντας το τέλμα που είχε εγκλωβιστεί ο φιλοτελισμός λόγω της πανδημίας, να διοργανώσουμε Εθνική Συναγωνιστική Έκθεση. Το τόλμημα μεγάλο, οι ευθύνες τεράστιες αλλά το μεράκι μας υπερνίκησε όλα τα εμπόδια και τις προκλήσεις.

Η ανταπόκριση από τους εκθέτες φιλοτελιστές από όλη την Ελλάδα και Κύπρο υπήρξε συγκλονιστική. Οι επισκέπτες της Έκθεσης θα θαυμάσουν εκθέματα, καρπός πολύχρονων προσπαθειών των εκθετών, που καλύπτουν και αναλύουν θέματα σχετικά με το γραμματόσημο και τη ταχυδρομική ιστορία, αλλά και μέσω αυτών για το πολιτισμό, την ιστορία, τις επιστήμες, τον αθλητισμό, τη θρησκεία.

Η Φιλοτελική Εταιρεία Αγρινίου ευχαριστεί θερμά το Δήμαρχο Αγρινίου κ. Παπαναστασίου και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Παπαγεωργίου, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και τον Περιφερειάρχη κ. Φαρμάκη, τα ΕΛΤΑ και το Διευθυντή Φιλοτελισμού κ. Λαζαρίδη, την Ελληνική Φιλοτελική Ομοσπονδία, καθώς και τους χορηγούς μας για την υποστήριξή τους στη διοργάνωση της Εθνικής Συναγωνιστικής Έκθεσης «50 ΧΡΟΝΙΑ Φ.Ε.ΑΓΡΙΝΙΟΥ - 2022» στο φιλόξενο χώρο της Παλαιάς Δημοτικής Αγοράς Αγρινίου».

Δείτε τον Κατάλογο της Έκθεσης πατώντας τον σύνδεσμο:

https://feagriniou.gr/wp-content/uploads/2022/11/32SELIDO.pdf