Κυκλοφορεί το πρώτο παιδικό βιβλίο της Μαρίας Χ. Χρυσικού

Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 2022

Το πρώτο παιδικό βιβλίο που έγραψε η συμπατριώτισσά μας εκπαιδευτικός, Μαρία Χρ. Χρυσικού, με τον όμορφο τίτλο «Το μυστήριο των λυμένων κορδονιών» από τις Εκδόσεις Πατάκη, κυκλοφορεί ήδη στα βιβλιοπωλεία και περιμένει τους μικρούς φίλους να το διαβάσουν και να το αγαπήσουν!

Η Μαρία Χ. Χρυσικού γεννήθηκε στα Καλύβια Αγρινίου. Σπούδασε παιδαγωγικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και εργάζεται στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση. Την εικονογράφηση του βιβλίου έκανε η Άννυ Χατζηκόμνου. 

Η συγγραφέας γράφει συγκεκριμένα:

«Σας συστήνω το ξωτικό μου, τον Φιόγκο Λυτό... γιατί για κάθε μυστήριο υπάρχει μία λύση. Κυκλοφόρησε λοιπόν σήμερα "Το μυστήριο των λυμένων κορδονιών" το πρώτο μου βιβλίο για παιδιά, για να μας αποκαλύψει ποιος βρίσκεται πίσω από αυτό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στις Έλενα Πατάκη, Άννυ Χατζηκόμνου, Βασιλική Νίκα, Φαίη Κολοκυθά, καθώς και στον Δικαίο Χατζηπλή, για την αγάπη και τη φροντίδα. Εύχομαι να το χαρείτε!»

Ευχόμαστε το βιβλίο της Μαρία Χ. Χρυσικού να είναι καλοτάξιδο! Και να κάνει καλή αρχή στα νέα της συγγραφικά μονοπάτια!

 

«Με λένε Φιόγκο Λυτό και είμαι ξωτικό τάξης. Αναλαμβάνω κάθε σκανταλιά που μπορεί να συμβεί μέσα στο μάθημα. Ξέρετε εσείς... εξαφανίζω τις εργασίες και τα τετράδια, κρύβω τα μολύβια και τις γόμες, χύνω το νερό από τα μπουκάλια, τραβάω την καρέκλα λίγο πριν καθίσει κάποιο παιδί και ένα σωρό άλλες. Η ειδικότητά μου όμως είναι να... λύνω τα κορδόνια των παπουτσιών χωρίς να με καταλάβει κανείς! Και τότε είναι που γίνεται χαμός..

"Το μυστήριο των λυμένων κορδονιών " κυκλοφορεί από τις Εκδόσεις Πατάκη και μπορείτε να το παραγγείλετε και ηλεκτρονικά.