Αναστολή μαθημάτων στο Δημοτικό Σχολείο λόγω επισκευής της στέγης

Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2021

Σε αναστολή μαθημάτων από σήμερα Δευτέρα 25/10 έως και την Παρασκευή 29/10 περιήλθε το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων, κατόπιν σχετικής απόφασης του Δημάρχου Αγρινίου, λόγω επείγουσας ανακατασκευής ολόκληρης της στέγης του κτιρίου, η οποία μετά τις πρόσφατες βροχοπτώσεις, παρουσίασε πολλαπλά προβλήματα και εισροή υδάτων στις αίθουσες.

Έτσι εκπαιδευτικοί και μαθητές θα κάνουν εξ αποστάσεως διδασκαλία για λίγες ημέρες, αφού για λόγους ασφαλείας κρίθηκε ότι δεν πρέπει να γίνονται μαθήματα δια ζώσης, λόγω των εξωτερικών εργασιών στο κτίριο.

Να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την πρόσφατη κακοκαιρία διαπιστώθηκε από τις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου ότι, ήταν αναγκαίο να πραγματοποιηθούν εργασίες αλλαγής της ξυλείας, στεγανοποίηση της στέγης και τοποθέτηση της κεραμοσκεπής, μια στέγη η οποία είχε χρόνια να συντηρηθεί.

Ήδη από την Παρασκευή ξεκίνησαν τμηματικά από Τεχνικό Συνεργείο οι παρεμβάσεις στην στέγη, η οποία είχε προβλήματα στατικότητας, ενώ σε κάποιο σημείο είχε πάθει καθίζηση λόγω βάρους.

Βέβαια τα προβλήματα με τη στέγη υπήρχαν από καιρό και θα μπορούσαν να εντοπιστούν νωρίτερα, ώστε οι όποιες εργασίες να προγραμματίζονταν κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Έστω και τώρα πάντως, το χρόνιο αυτό πρόβλημα  θα αντιμετωπισθεί και θα αποκατασταθεί.

Τέλος, κανονικά θα συμμετάσχει το Δημοτικό Σχολείο Καλυβίων στους εορτασμούς για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940, με τη σχολική γιορτή να γίνεται διαδικτυακά, όμως ο εκκλησιασμός, η παρέλαση και η κατάθεση στεφάνων θα γίνουν δια ζώσης με την συμμετοχή του σημαιοφόρου, των παραστατών και των μαθητών του σχολείου.