Ο μαθητής Νίκος Αναστασίου στην εκπομπή ¨Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση¨

Σάββατο 26 Δεκεμβρίου 2020

Ο μαθητής της Γ΄ Λυκείου, Νίκος Ε. Αναστασίου, από τα Καλύβια Αγρινίου, ο οποίος προετοιμάζεται για τις φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις, μίλησε σήμερα στην πρωϊνή εκπομπή  ¨Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» του καναλιού Alpha, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές στο διάβασμά τους.

Ο 18χρονος Νίκος, ο οποίος θα επιδιώξει την εισαγωγή του σε Παιδαγωγικό πανεπιστημιακό τμήμα, είχε στείλει πριν λίγες μέρες μήνυμα στους συντελεστές της εκπομπής,  οι οποίοι ενδιαφέρθηκαν άμεσα να επικοινωνήσουν μαζί του και να μιλήσει δημόσια.

Το μήνυμα προς τον Alpha tv ανέφερε τα εξής:

«Αρχικά θέλω να σας συγχαρώ για την υπέροχη εκπομπή που προβάλλεται. Καθώς με τον ξεχωριστό και απλοϊκό σας τρόπο βοηθάτε όλους του πολίτες της χώρας μας να ενημερωθούν και να αντιληφθούν την πραγματικότητα. Πήρα το θάρρος να σας στείλω και να σας μιλήσω για την κατάσταση που βιώνουν τα παιδιά που πρόκειται να δώσουν πανελλαδικές. Εμείς τα παιδιά της Γ΄ λυκείου υπό κανονικές συνθήκες αυτήν την στιγμή θα τελειώναμε την ύλη στα φροντιστήρια και θα αρχίζαμε τις επαναλήψεις.

Η σημερινή πραγματικότητα όμως μας κάνει απαισιόδοξους αφού βαδίζουμε σε έναν δρόμο χωρίς προσανατολισμό και με καθηγητές που το μόνο που σκέφτονται είναι πως θα ¨βγει¨ η ύλη. Δεν είναι τυχαίο το παράδειγμα ότι, πολλά σχολεία της χώρας έχουν καλύψει το 70-75% της ύλης και εμείς οι μαθητές παλεύουμε μέσα σε μια τρικυμία όπου οι λέξεις μηχανογραφικό, μείωση της ύλης και τηλεκπαίδευση, μας παρασέρνουν στον ¨πάτο¨ της θάλασσας που δημιούργησε το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα για χάρη των κολεγίων.

Το μόνο που ζητάμε από την υπουργό και τους συντονιστές του εκπαιδευτικού συστήματος είναι να ορίσουν την ύλη σύντομα ώστε να μπορούμε να πραγματοποιήσουμε τις επαναλήψεις μας. Ξέρουμε ότι οι καταστάσεις που ζούμε είναι πολύ δύσκολες και προέχουν άλλες λύσεις πιο σοβαρών προβλημάτων. Αν σας είναι δυνατό θα ήθελα να σας παρακαλέσω να θίξετε το συγκεκριμένο θέμα. Ευχαριστώ πολύ και πιστεύω να ικανοποιήσετε την επιθυμία μου. Συνεχίστε να κάνετε την δουλειά σας τόσο καλά και δώστε σε όλη την Ελλάδα έγκαιρη πληροφόρηση όπως εσείς τόσο καλά και ξεχωριστά ξέρετε να κάνετε!»

Στη σημερινή πρωινή εκπομπή, ο έγκριτος δημοσιογράφος Νίκος Μάνεσης συνομίλησε απ΄ ευθείας με το Νίκο Αναστασίου, για τα σοβαρά θέματα και προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μαθητές για τις πανελλαδικές και υποσχέθηκε ότι, θα προωθήσει το μήνυμα του συγχωριανού μας στο υπουργείο Παιδείας.

Ευχόμαστε στο Νίκο και σε όλους τους μαθητές, Καλή Επιτυχία στις Πανελλαδικές Εξετάσεις!