Αναγκαίες βελτιώσεις στη νότια περιμετρική

Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Με την βλάστηση και τα χορτάρια να εμποδίζουν σε πολλά σημεία την ορατότητα για τα διερχόμενα οχήματα και με ελλιπή φωτισμό τις νυχτερινές ώρες, η ανατολική περιμετρική οδός του χωριού χρειάζεται συντήρηση και αναβάθμιση.

Οι περιμετρικές οδοί που παρακάμπτουν οικισμούς, με τα σημερινά δεδομένα εξυπηρετούν τους οδηγούς, δίνουν λύσεις για το κυκλοφοριακό και αποφεύγεται το ¨μπλοκαρίσμα¨ σε μικρούς επαρχιακούς δρόμους.

Η συγκεκριμένη περιμετρική οδός μήκους 800 μέτρων, η οποία ξεκινά από το ύψος του σχολείου και κατευθύνεται νότια, διευκολύνει τους οδηγούς να κατευθυνθούν λίγο συντομότερα προς Αγγελόκαστρο, παρακάμπτοντας τα Καλύβια, ταυτόχρονα όμως απαιτείται προσοχή, αφού έχει στροφές με ¨δύσκολες¨ κλίσεις, δεν διαθέτει διαγράμμιση, στηθαία ασφαλείας, στύλους φωτισμού και το οδόστρωμα έχει ¨σαμαράκια¨ με μικρές καθιζήσεις.

Έτσι η εικόνα είναι δυσάρεστη για όποιον περνά από εκεί, αφού σκουπίδια, κλαδιά δέντρων, καλαμιές και χορτάρια ¨κλείνουν¨ τον δρόμο αριστερά και δεξιά, περιορίζοντας την ορατότητα και την ασφαλή οδήγηση για φορτηγά, νταλίκες, λεωφορεία, Ι.Χ. οχήματα, τα οποία περνούν καθημερινά από εκεί…

Μήπως θα πρέπει να γίνουν κάποιες τεχνικές παρεμβάσεις και καθαριότητες, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση της συγκεκριμένης οδού και να εξυπηρετήσει καλύτερα τις κυκλοφοριακές ανάγκες της περιοχής;