Ενημερωτική εκδήλωση για δημιουργία ΚΔΑΠ

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

Ενημερωτική συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Καλυβίων, παρουσία εκπροσώπων του Δήμου Αγρινίου και γονέων, με σκοπό την δημιουργία και λειτουργία Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ) στον χώρο του παλαιού Δημοτικού σχολείου Πλατάνου.

Στην συνάντηση παρέστησαν, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγρινίου, Γιάννης Φαρμάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Καλυβίων, Δημήτρης Αναστασίου, ο Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΟΙΠΑ, Παναγιώτης Γιαννιώτης, η Διευθύντρια του σχολείου, Χαρά Χριστοδούλου, ο γυμναστής Μανώλης Περιβόλας και αρκετοί γονείς.

Έγινε ενημέρωση και ακολούθησε διαλογική συζήτηση για το πώς θα λειτουργήσει αυτή η δομή, ενώ οι εγγραφές θα ξεκινήσουν σε λίγες ημέρες και θα γίνονται ηλεκτρονικά.

Η λειτουργία του ΚΔΑΠ θα είναι 11μηνης διάρκειας, η μεταφορά των παιδιών θα γίνεται με λεωφορειάκι του δήμου, η συμμετοχή θα είναι δωρεάν, ενώ προγραμματίζονται να γίνουν εργασίες συντήρησης στο παλιό σχολείο Πλατάνου.

Η δημιουργία ΚΔΑΠ στο χωριό μας θα δώσει τη δυνατότητα στα μικρά παιδιά, όχι μόνο να απασχοληθούν δημιουργικά τις ελεύθερες ώρες τους αλλά και να ανακαλύψουν τα ταλέντα τους στις δραστηριότητες που προσφέρουν, όπως την ζωγραφική, χειροτεχνίες, κατασκευές κ.ά.